Am fost intr-o seara la Bistro de l’Arte cu niste prieteni si la fiecare cafea sau ceai comandat ne-au adus cate un cornulet cu nuca. De cum l-am vazut mi-am adus aminte de cornuletele pe care ni le facea mamaia cand eram mici. Bineinteles ca am furat cornuletul de langa cafeaua *le husbandului sa savurez inca o data gustul copilariei π , dar, cum nu mi-a ajuns, m-am hotarat sa ma pun pe treaba si sa coc eu cateva.
Am facut research de retete, unele prea complicate, altele prea simple, asa ca am creat eu o reteta numai buna de incercat si savurat π .
Mi-au iesit 18 cornulete din urmatoarele ingrediente:
– 1/2 pachet unt rece
– 2 linguri zahar
– 1 ou
– 4 linguri nuca macinata
– 7-8 linguri faina
– 1 lingurita esenta vanilie
– 1/2 lingurita bicarbonat
– un praf de sare
– zahar pudra pentru decor
Am pus toate ingredientele (in afara de zaharul pudra, evident π ) intr-un bol si am amestecat bine (puteti folosi mixerul, o lingura, sau mana) pana am obtinut o coca tare. In cazul in care aluatul e moale, mai adaugati faina.
Am acoperit bolul cu o folie alimentara si l-am dat la frigider timp de 30 de minute. Daca sunteti in criza de timp il puteti lasa 10 minute in congelator π .
Dupa ce s-a racit aluatul, am rupt bucati de marimea unei nuci si am modelat aluatul cu mana in forma de bastonase pe care le-am arcuit in forma de semiluna cand le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt (daca nu aveti hartie de copt, merge foarte bine si cu faina).
Am dat tava la copt in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 20 de minute, cat sa devina aurii. Cand au fost gata, le-am lasat cateva minute la racit, apoi le-am dat prin zahar pudra.
Merg foarte bine cu ceai sau cafea π .
Enjoy!