Apple Upside-down Cake

Tort de mere caramelizate

Daca e duminica, e cheat meal day πŸ˜€ si cum altfel sa-mi incep ziua daca nu cu un minunat desert in loc de mic dejun? πŸ™‚ . Probabil ca maine la sala o sa regret alegerea facuta, dar what the hell? It feels good to break the rules.

Apple upside-down cake

– o cana de zahar + 6 linguri
– 5 mere
– 6 oua
– 6 linguri faina
– un plic praf de copt
– o lingurita esenta vanilie

Intr-o cratita cu diametrul de 20cm am pus o cana de zahar si l-am caramelizat la foc mic. Cand tot zaharul a fost topit, am intins cu grija caramelul pe peretii vasului. Astfel aluatul nu se va lipi si se va desprinde foarte usor de pe vas, la final.

Am spalat si curatat merele si le-am taiat felii subtiri. Le-am pus in cratita, peste caramel, si am dat cratita la cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 20 minute.

In timpul acesta am facut pandispanul. Am separat ouale, am batut albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. La final am adaugat galbenusurile, faina, praful de copt si esenta de vanilie (toate de-odata) si am amestecat usor cu lingura, cu miscari de jos in sus, pana cand s-au incorporat toate si a rezultat un aluat pufos.

Am scos cratita din cuptor si am adaugat aluatul de pandispan. Am bagat din nou la cuptor, dar la 160°C de data asta, pentru aproximativ 30 minute (se face testul cu scobitoarea).

L-am scos din cuptor, l-am lasat cateva minute sa se raceasca si apoi l-am rasturnat dintr-o miscare pe o farfurie.

Tort de mere

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.