A gati carne de vita a fost dintotdeauna un challenge pentru mine. Pe cat de simplu mi se parea in retetele online pe atat de complicat era in realitate. Cred ca este foarte usor sa “strici” o friptura de vita si asta nu suna tocmai incurajator.
Zilele trecute am tot citit pe bloguri culinare diverse retete, mi-am notat niste tips & tricks si m-am decis sa-mi iau inima in dinti si sa incerc. Aveam in congelator o bucata de muschi de vita de la ai mei de la tara (am citit ca vita nu se congeleaza ca-si pierde din proprietati, dar ne descurcam cu ce avem deocamdata π ), am scos-o si am lasat-o la frigider sa se dezghete treptat. Apoi am feliat-o si am condimentat-o cu sare si piper proaspat macinat, dupa care am lasat-o la macerat o zi in frigider.
Intr-o tigaie am pus cateva picaturi de ulei (aproximativ o lingurita) si am asezat bucatile de carne. Am lasat sa se prajeasca la foc mediu aproximativ 10 minute pe fiecare parte (atentie, sa nu intepati carnea cu furculita sau sa o apasati).
Am oprit plita si am infasurat bucatile de friptura in staniol. Astfel, carnea continua sa se gateasca singura.
Intre timp am pregatit garnitura. Well, nu prea am avut mult de munca pentru ca aveam un borcan de fasole verde pastai gata facute. Le-am spalat, le-am scurs bine si le-am tras in tigaie cu o lingurita de ulei, sare si piper dupa gust.
Surprinzator a iesit chiar bine π , iar de acum o sa introduc si carnea de vita in retetele mele π .
Enjoy!