Ma declar ricotta addict. Am facut prajituri, gogosi, chiftele si iar prajituri si nu m-a dezamagit niciodata. Acum am incercat o reteta de biscuiti si au fost savurati aproape instant de *le husband. “Foarte buni” au fost cuvintele lui π .
– 250g Ricotta
– 1/2 pachet unt la temperatura camerei
– 2 oua
– 4 linguri zahar
– 10 linguri faina
– 1/2 plic praf de copt
– 1 lingurita esenta vanilie
– optional: nuci, bucati de mango deshidratat
Intr-un bol am pus untul, ricotta si zaharul si am mixat aproximativ 1 minut cat sa nu se mai simta zaharul.
Am adaugat ouale si am mai mixat cateva secunde.
Am adaugat praful de copt, esenta de vanilie si faina (lingura cu lingura) si am amestecat cu o lingura de lemn pana cand am incorporat faina.
Am bagat bolul in frigider pentru cel putin 30 minute.
Am modelat biscuitii cu mainile usor umede, facand bile de marimea unei nuci, si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Am pus deasupra sambure de nuca si bucati de mango deshidratat.
Am bagat tava in cuptorul peincalzit la 200Β°C pentru aproximativ 15-20 minute (sunt gata cand incep sa-si schimbe usor culoarea).
Au iesit fix 32 de biscuiti foarte pufosi si aromati.
Tips: Daca nu aveti untul pregatit la temperatura camerei, don’t panic, il puteti pune intr-un bol deasupra unui vas cu apa calda. In numai doua minute ajunge la temperatura camerei π .
Enjoy!