Biscuiti dietetici / No sugar cookies

Mi se intampla des sa vreau ceva dulce fix dupa ce ies de la sala si, ca sa nu ma simt total vinovata, incerc sa-mi improvizez ceva pe cat posibil fara zahar. Am facut biscuiteii astia de foarte multe ori, in combinatii cu totul diferite, in functie de ce ingrediente am prin dulap.

Reteta nu este una standard, ingredientele se pot inlocui sau se pot adauga altele noi (seminte de susan, alune de padure, samburi de dovleac, seminte de in, de pin etc).

Pentru biscuitii de azi (au iesit 27) am folosit:

– 8 linguri de fulgi de ovaz
– o cana cu samburi de nuci
– 1/2 cana cu migdale
– 2 oua
– 50ml lapte sau iaurt
– 2 linguri cu miere
– un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
– cateva picaturi esenta de vanilie

Optional, o tableta de ciocolata amara 85%, pentru decor.

Am macinat foarte putin ovazul, adica l-am pus in robot si l-am macinat 10-15 secunde.

Nucile si migdalele le-am pus intr-o tigaie pe plita incinsa pentru cateva minute. Le-am tot amestecat sa nu se arda. Le-am lasat pana cand s-au rumenit foarte putin. Le-am pus in robot si le-am macinat, dar nu foarte fin.

Intr-un bol am amestecat toate ingredientele. Nu e nevoie de mixer sau tel, o lingura face treaba perfect. Am lasat compozitia in bol cam 10-15 minute, timp in care ovazul a absorbit din ingredientele lichide.

In timpul asta, am incalzit cuptorul la 170Β°C si am tapetat tava cu hartie de copt.

Am luat din aluat cu o lingura si am pus in tava, dandu-le o forma de “biscuiti” πŸ™‚ .

I-am lasat la cuptor aproximativ 15 minute, din care primele 5 minute la functia de incalzire de jos in sus, iar restul de 10 minute la functia de incalzire din ambele parti.

Dupa ce au fost gata, i-am scos pe gratar si i-am lasat la racit.

La final, am topit ciocolata si i-am “scufundat” pe jumatate doar.

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.