Recunosc ca am o slabiciune pentru biscuiti. Am facut de nenumarate ori biscuitii cu ricotta, care sunt preferatii mei in ciuda faptului ca nu au niciun pic de ciocolata 😮, si am o banuiala ca acesti biscuiti vor deveni preferatii lui *le husband, in ciuda faptului ca el nu e fan ciocolata 😂.
Unul din motivele pentru care imi place sa fac biscuiti este ca, indiferent de reteta, aluatul se pastreaza foarte bine in congelator pentru mult timp, iar oricand am pofta de ceva dulce doar dau drumul la cuptor si ii pun la copt.
Dupa succesul acestor biscuiti (ca da, e un succes atunci cand *le husband imi mai cere unul si inca unul dupa 😀 ), am pe lista sa inlocuiesc untul de arahide cu zmeura proaspata, pentru ca zmeura merge de minune cu ciocolata 🤤.
Scroll down for the English recipe
Ingrediente
- pentru 18 biscuiti
150g faina
4 linguri cacao
3 linguri zahar
3 linguri zahar brun
1 ou
60ml ulei de masline extra-virgin
1 lingura miere
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1 fiola esenta vanilie dr Oetker
un praf de sare
unt de arahide
pentru decor: fulgi de ciocolata sau ciocolata rasa
Instructiuni
- Prima data am pregatit untul de arahide pentru a modela mai usor biscuitii. Am pus pe o farfurie tapetata cu folie de aluminiu (se poate inlocui cu hartie de copt) 18 gramezi (cam 1/2 lingurita fiecare) de unt de arahide si am bagat farfuria in frigider.
- Intr-un bol de marime medie am adaugat oul, zaharul si mierea si le-am mixat 2-3 minute.
- Am adaugat restul ingredientelor (am cernut faina si cacao in prealabil) si am mixat pana s-au incorportat. Am acoperit bolul cu o folie de plastic si l-am bagat la congelator timp de 30 minute.
- Am preincalzit cuptorul la 170°C si am pregatit 2 tavi cu hartie de copt.
- Dupa ce au trecut cele 30 de minute, am scos aluatul din congelator si untul de arahide din frigider si am inceput sa modelez biscuitii, astfel incat untul de arahide sa fie in interiorul biscuitelui.
- Am copt biscuitii timp de 12 minute. Cand am scos tava din cuptor, am adaugat deasupra cativa fulgi de ciocolata amara si i-am lasat inca 10 minute sa se raceasca in tava, dupa care i-am transferat pe un gratar sa se raceasca complet.
Ingredients
- for 18 cookies
150g all-purpose flour
4 Tbsp cocoa powder
3 Tbsp sugar
3 Tbsp brown sugar
1 egg
60ml extra-vergin olive oil
1 Tbsp honey
1/4 tsp baking soda
1 tbs vanilla extract
a pinch of salt
peanut butter
chocolate flakes
Directions
- Before beginning, freeze 18 drops of peanut butter (1/2 tbs each), for easier handling. I put them on a plate coated with aluminium foil (parchment paper will work just fine).
- In a medium size bowl, mix the egg with sugar and honey for 2-3 minutes.
- Add the rest of ingredients (except peanut butter and chocolate flakes), make sure you sift the flour and cocoa powder before you add it, and mix them until combined. Cover the bowl with a plastic foil and place it into the freezer for 30 minutes.
- Preheat the oven to 170°C and coat 2 baking trays with parchment paper.
- After 30 minutes, take the dough and the peanut butter drops out of the freezer and form the cookies. Make sure the peanut butter is placed in the middle of the cookie dough.
- Bake the cookies for 12 minutes. Remove from the oven, then sprinkle some chocolate flakes on top of the cookies. Allow them to cool on the baking tray for 10 minutes, then transfer them to a wire rack to cool completely.
Enjoy!