Am o punga de quinoa in bucatarie de vreun an cred si nu am gatit decat o data, reteta cu mango. Eram tare incantata cand am cumparat-o, pentru aportul ei de proteine. Ma si vedeam facand zeci de combinatii. Oh well … nu s-a intamplat asa, ba mai mult, era sa si expire quinoa in dulap. Asa se intampla cand sunt prea multe alte retete de incercat 😛 .
De data asta nu e tocmai o reteta healthy, dar vreau sa cred ca putin zahar nu face rau, din cand in cand 🙂 .
– 1/2 cana quinoa
– 2 cani lapte
– 200ml smantana pentru frisca
– 3 linguri rase de zahar
– o lingurita esenta vanilie
– semintele de la o rodie (sau orice alte fructe preferati)
Quinoa se pune intr-o sita si se spala sub jet rece de apa.
Se pune intr-o cratita, impreuna cu laptele si smantana. Se da la foc mare pana da in clocot. Cand fierbe, se da focul la mic si se lasa aproximativ 45 minute, mestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
La sfarsit se adauga zaharul si esenta de vanilie.
Reteta originala o gasiti aici.
Enjoy!