Carrot Cake with Cream Cheese

Carrot Cake with nuts

Dupa ce am incercat minunatele muffins cu morcovi (reteta aici), mi-am pus pe wishlist sa fac si tortul. Cam tarziu mi-am indeplinit dorinta, dar e bine si acum πŸ™‚ .

Blat:

– 2 oua mari
– 4 morcovi de marime medie
– 2 linguri zahar alb + 3 linguri zahar brun
– 4 linguri ulei
– 1/2 plic praf de copt
– 5 linguri faina
– 4 linguri cu varf nuca macinata (nuca am prajit-o in tigaie inainte sa o macin)

Morcovii i-am spalat si curatat, i-am taiat bucati si i-am pus in robot. Am mixat cateva secunde bune pana s-au maruntit.

Am mixat oaule cu zaharul pana s-a dublat compozitia. Am adaugat uleiul si am mai mixat cateva secunde. Am pus pus restul ingredientelor si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Am turnat copozitia intr-o forma cu diametrul de 20cm si am dat la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 30 de minute (se face testul cu scobitoarea inainte de a se scoate din cuptor).

Se repeta procesul pentru al doilea blat. Sau daca va pricepeti la taiat blatul in parti egale, puteti dubla cantitatile de la inceput si sa coaceti un singur blat pe care sa-l taiati ulterior.

Carrot cake with cream cheese

Crema:

– 100ml smantana pentru frisca
– 50g unt la temperatura camerei
– 250g branza Philadelphia
– 250g branza Ricotta
– 2 linguri zahar pudra
– o lingurita esenta vanilie

Am batut frisca impreuna cu zaharul pana s-a intarit. Am adaugat branza si untul si am mai mixat cateva secunde pana cand compozitia s-a transformat intr-o crema fina. Am dat la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Am impartit crema in doua, jumatate am pus intre blaturi si jumatate deasupra.

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.