Sau mai bine zis extra cherry crostata π , ca am avut un moment de entuziasm si am pus de doua ori mai multe cirese decat era nevoie π . Dar nu am avut plangeri din cauza asta, doar ca aspectul final nu a fost intocmai cel asteptat.
Blatul:
– 4 linguri de faina alba
– 4 linguri de faina integrala mix pentru paine (eu a avut cu seminte de in si dovleac)
– o lingura unt la temperatura camerei
– o lingura zahar pudra
– o lingurita scortisoara
– 4-5 linguri apa foarte rece
Se amesteca toate ingredientele si rezulta un aluat tare. Formam o bila din aluat pe care o acoperim cu folie si o dam la frigider timp de 30 de minute, timp in care pregatim ciresele π .
Umplutura:
– 500 g cirese (eu am pus 1 kg, dar data viitoare o sa ma abtin π )
– sucul de la jumatate de portocala
– 1/2 lingurita de coaja rasa de portocala
– 1/2 lingura zahar pudra
– 2 linguri amidon de porumb
Ciresele se spala bine si se curata de samburi. Deasupra se adauga sucul de portocala, coaja rasa, zaharul si amidonul si se amesteca bine.
Scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe o foaie de copt pana obtinem un cerc cu diametrul de aproximativ 30 de cm, apoi transferam foaia pe o tava de copt. Punem umplutura peste aluat si ridicam marginea aluatului cat sa acopere 1/3 din suprafata din interior (eu avand foarte multe cirese nu am reusit acest lucru, abia am reusit sa ridic marginea cat sa nu alunece ciresele).
Dam la cuptor timp de aproximativ 45 minute, pana cand aluatul incepe sa se rumeneasca.
Enjoy!
Cand e vorba de cirese, estetica nu mai conteaza :))
Are un aspect vintage π