Intr-una din serile trecute aveam pofta de mancare mexicana si mi-am propus sa gatesc un chilli con carne. Doar ca in ultimul moment mi-am dat seama ca imi lipsesc niste ingrediente esentiale 😀 (carnea de vita si chimionul). Dar aveam chilli si carne de pui in schimb.
Well, ceva bun a iesit, dar nu ma pot lauda cu o reteta pur mexicana (haha!)
Pentru 2 portii aveti nevoie de:
– un piept de pui
– o jumatate de cana de suc de rosii
– o conserva de fasole boabe (400g)
– un varf de lingurita de chilli
– un varf de lingurita boia de ardei
– sare dupa gust
– 2-3 linguri de smantana, se pune deasupra chiar cand se serveste mancarea
Am taiat pieptul de pui in bucati mici (sau il puteti da prin masina de tocat). L-am pus in tigaie la prajit intr-o lingura de ulei de masline, impreuna cu condimentele (sare, chilli si boia). L-am lasat la prajit timp de 7-8 minute, timp in care am amestecat din cand in cand.
Am pus fasolea intr-o sita si am spalat-o bine. Apoi am adaugat-o in tigaie peste pui, impreuna cu sucul de rosii.
Am mai lasat pe foc inca 10 minute aproximativ, pana cand sosul a scazut aproape de tot.
Se serveste cu smantana 🙂 .
Enjoy!