Nu stiu voi cum sunteti, dar eu cand ies seara de la sala numai ciocolata visez. Cred ca pot spune fara nicio urma de indoiala ca motivul pentru care eu merg la sala e ca sa pot manca ciocolata in voie.
Initial am gasit reteta de chocolate crinkles aici dar am modificat un pic cantitatile pe ici pe colo. Am redus din cantitatea de zahar si am plusat la cantitatea de ciocolata. (smart, huh? 😀 )
– 3 tablete de ciocolata amara (eu am avut cu 75% cacao din pacate, data viitoare sigur optez pentru 85%)
– 50g unt
– 2 oua
– 2 linguri rase de zahar tos
– 5 linguri de faina
– o lingura esenta de vanilie
– un plic de praf de copt
– 4-5 linguri de zahar pudra pentru decor
Am topit ciocolata amara impreuna cu untul intr-un vas pe plita la nivelul cel mai mic, incat sa nu se incalzeasca prea tare. Am citit ca se poate executa acest proces si cu ajutorul unui cuptor cu microunde, dar eu nu posed unu asa ca merge foarte bine si pe plita. Doar ca dureaza un pic mai mult.
Intr-un vas, am mixat ouale cu zaharul tos timp de cateva minute pana zaharul s-a topit.
Am adaugat ciocolata topita peste ouale batute, apoi faina in ploaie, praful de copt si esenta de vanilie si am mixat pana s-au omogenizat toate ingredientele.
Compozitia se da la frigider timp de macar 3 ore. Ma rog, eu n-am respectat regula asta ca ain’t nobody got time for that. Am optat pentru o ora in congelator si a fost suficient incat sa se intareasca compozitia.
Din compozitie (care trebuie sa fie destul de tare) se formeaza bile si se dau prin zahar pudra. Se coc la temperatura de 180 grade Celsius timp de 7-8 minute, cat miezul sa ramana un pic umed.
Enjoy!
Lore..esti grozava! felicitari pt pasiunea ta intr-ale bucatariei! sa stii ca ma mai uit din cand in cand sa vad ce bunataturi mai pregatesti :-*
Multumesc! Te astept oricand pe la mine pe blog si mi-ar placea sa incerci o reteta si sa-mi spui cum a fost. Te pup.