Daca sunteti iubitori de ciocolata amara ca mine, prajitura asta e hard core si neaparat trebuie sa fie pe lista de favorite. De fiecare data cand cred ca am gasit prajitura perfecta, dau peste o alta reteta care imi da peste cap toate simturile.
Reteta originala o gasiti aici, dar o sa scriu si aici instructiunile in cazul in care va e mai la indemana in romana π .
– 240 g ciocolata amara (eu am folosit 3 tablete Heidi 70%)
– 1/2 pachet unt (100g)
– 4 oua
– 8 linguri faina de migdale (eu am macinat aprox 200g migdale)
– 1/2 plic praf de copt
– 4 linguri zahar
– o lingura pudra de espresso (sau ness, sau cafea)
– o lingura esenta de vanilie
– un praf de sare
– optional, zahar pudra pentru decor
Am pus ciocolata si untul impreuna la topit pe baie de aburi, intr-un bol. Dupa ce s-au topit, am luat bolul de pe aburi si am adaugat 4 galbenusuri, pudra de espresso, praful de sare si esenta de vanilie si am mixat cateva secunde. Am lasat deoparte.
Intr-un alt vas am mixat albusurile spuma cu zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit, am adaugat faina de migdale si praful de copt si am amestecat usor cu miscari circulare.
Am incorporat compozitia cu albusuri in cea cu ciocolata, amestecand usor.
Am turnat rezultatul final intr-o forma cu diametrul de 20cm (forma de tort, cratita, orice aveti la indemana) pe care am bagat-o la copt in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 30 minute. Dupa 25 de minute trebuie sa faceti testul cu scobitoarea, sa aveti grija sa nu se coaca prea tare. Mijlocul trebuie sa fie usor umed.
Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar pudra, dupa preferinta π .
P.S. E foarte funny sa-l privesc pe *le husband mancand, fiecare inghititura este urmata de cate un stranut (cred ca are o reactie alergica la ciocolata amara).
Enjoy!