Chocolate Nut & Peanut Butter Truffles

Nut and Peanut Butter Truffles

M-am tot gandit ce nume sa le dau acestor bomboane/gugulufe/bombe si cel ales zic eu ca e pretty close 😀 . Au o gramada de ingrediente, nu le puteam insira pe toate, dar cred ca cel mai simplu era daca le infigeam cate un bat, ca deveneau “cake pops” 😀 si scapam de un stress.

Walnut and  peanut butter truffles

Eu am creat reteta dupa ingredientele ce le aveam prin bucatarie, dar se poate adapta foarte usor la preferintele fiecaruia.

Pentru 20 de bomboane:

– 100g biscuiti petit beurre
– o foaie de napolitana
– aprox. 150g amestec nuci, alune, migdale
– 2 linguri cacao
– 5 linguri zahar
– 50g unt
– 50ml apa (sau lapte)
– o lingura unt de arahide
– o lingurita esenta de rom

Homemade bonbons

Am bagat biscuitii in robot si i-am macinat fin. Acelasi lucru am facut si cu foaia de napolitana, rupta in bucati mici in prealabil.

Amestecul de nuci, alune si migdale l-am pus intr-o tava si l-am bagat in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 minute. Apoi l-am dat prin robot si l-am maruntit, dar nu foarte fin.

Am amestecat toate ingredientele intr-un bol. La sfarsit am adaugat untul de arahide.

Am amestecat zaharul cu cacao intr-o cratita mica, am adaugat apa si untul si le-am dat la foc mic pana cand s-a topit zaharul. La sfarsit am adaugat esenta de rom.

Am turnat siropul de cacao peste amestecul din bol, putin cate putin, in timp ce am amestecat cu o lingura de lemn. Tips: Atentie sa nu puneti tot siropul dintr-odata ca s-ar putea sa fie prea mult si aluatul sa iasa moale si nu veti putea forma bomboanele.

Am format bile de marimea unei nuci si le-am dat prin bombonele colorate. Puteti folosi fulgi de nuca de cocos, sau alune maruntite, sau le puteti lasa si simple.

Nut, walnut and peanut butter truffles

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.