M-am tot gandit ce nume sa le dau acestor bomboane/gugulufe/bombe si cel ales zic eu ca e pretty close 😀 . Au o gramada de ingrediente, nu le puteam insira pe toate, dar cred ca cel mai simplu era daca le infigeam cate un bat, ca deveneau “cake pops” 😀 si scapam de un stress.
Eu am creat reteta dupa ingredientele ce le aveam prin bucatarie, dar se poate adapta foarte usor la preferintele fiecaruia.
Pentru 20 de bomboane:
– 100g biscuiti petit beurre
– o foaie de napolitana
– aprox. 150g amestec nuci, alune, migdale
– 2 linguri cacao
– 5 linguri zahar
– 50g unt
– 50ml apa (sau lapte)
– o lingura unt de arahide
– o lingurita esenta de rom
Am bagat biscuitii in robot si i-am macinat fin. Acelasi lucru am facut si cu foaia de napolitana, rupta in bucati mici in prealabil.
Amestecul de nuci, alune si migdale l-am pus intr-o tava si l-am bagat in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 minute. Apoi l-am dat prin robot si l-am maruntit, dar nu foarte fin.
Am amestecat toate ingredientele intr-un bol. La sfarsit am adaugat untul de arahide.
Am amestecat zaharul cu cacao intr-o cratita mica, am adaugat apa si untul si le-am dat la foc mic pana cand s-a topit zaharul. La sfarsit am adaugat esenta de rom.
Am turnat siropul de cacao peste amestecul din bol, putin cate putin, in timp ce am amestecat cu o lingura de lemn. Tips: Atentie sa nu puneti tot siropul dintr-odata ca s-ar putea sa fie prea mult si aluatul sa iasa moale si nu veti putea forma bomboanele.
Am format bile de marimea unei nuci si le-am dat prin bombonele colorate. Puteti folosi fulgi de nuca de cocos, sau alune maruntite, sau le puteti lasa si simple.
Enjoy!