Nu stiu unde a zburat timpul si cum din august pana acum nu am mai intrat pe blog. Dar, pot spune ca am o scuza 🙂 . Ne-am mutat in Cluj, am calatorit mult, am cunoscut multi oameni asa ca timpul pentru “bucatarit” s-a redus considerabil. Plus, in noua bucatarie inca nu mi-am gasit mojo-ul, inspiratia mea a ramas in Brasov 😀 .
Si am inceput cu lucruri simple, clatite! 😀 Dar m-am gandit sa spice things up un pic si sa adaug morcov. Daca faceam o crema de branza, era un fel de carrot cake. (sa nu ziceti ca nu va dau idei 😉 ).
– 2 oua
– un iaurt mic (140g)
– 1 morcov mare ras
– 4 linguri nuci macinate
– 4 linguri rase faina
– 1 lingura zahar
– 1 lingurita esenta vanilie
– un varf de lingurita bicarbonat
– un paf de sare
– 2 linguri ulei
Am pus toate ingredientele intr-un bol si le-am mixat pana cand compozitia a devenit omogena. Aluatul are o consistenta mai groasa decat cel pentru clatitele normale. Clatitele se prajesc, pe rand, in tigaie teflonata (se mai pune cate o picatura, doua de ulei in tigaie daca clatitele se lipesc).
Le-am servit cu gem de afine, sunt foarte bune si cu miere sau chiar simple 🙂 .
Tip: Pentru un plus de aroma, nucile se pot praji inainte de a fi macinate 😉 .
Enjoy!