Nu stiu voi cum faceti, dar eu daca am ciocolata de mai multe feluri, trebuie musai sa incerc in acelasi timp din toate. Si deseori ma aflu in situatia in care in dulapul cu goodies sa am numai tablete incepute. Intr-una din zilele trecute m-am gandit sa fac un pic de ordine in dulap asa ca am adunat toate “resturile” de ciocolata si … voilΓ ! Au iesit niste super delicioase cookies cu gust super intens de ciocolata.
– 100g unt
– 150g ciocolata pentru topit (eu am folosit ciocolata amara 75%)
– 2 oua
– 5 linguri zahar brun
– o lingura nutella
– 5 linguri faina
– o lingura esenta de vanilie
– un varf de lingurita praf de copt
– un praf de sare
– 100g ciocolata maruntita sau fulgi de ciocolata sau chipsuri de ciocolata (eu am folosit ciocolata 47% cacao si am rupt-o in bucati mici)
Untul si ciocolata pentru topit se pun intr-o cratita pe foc mic. Cand compozitia e omogena, se da deoparte.
Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu zaharul brun pana cand acesta se topeste. Se adauga nutella, ciocolata topita cu untul, faina, esenta, praful de copt si praful de sare si se mixeaza pana cand se incorporeaza toate ingredientele.
La sfarsit se adauga ciocolata maruntita si se amesteca usor.
Eu am lasat aluatul in frigider cam jumatate de ora, nu ca era neaparat nevoie ci pentru ca aveam ceva treaba in momentul respectiv (puteti sari peste pasul acesta). In cazul meu, aluatul fiind tare l-am modelat in forma de bile de marimea unei nuci pe care le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la copt in cuptorul preincalzit la 180°C pentru fix 12 minute. Nu lasati mai mult pentru ca miezul trebuie sa fie umed.
Enjoy!