Cu gandul la Mexic si tanjind la soare in zilele de iarna care parca nu se mai termina, am incercat sa reproduc o reteta culinara mexicana pe care am vizionat-o la intoarcere pe avion, intr-una din emisiunile lui Jamie Oliver. Teoretic trebuia sa dureze 15 minute prepararea, mie cred ca mi-a luat vreo 30 sau un pic mai mult, asta pentru ca nu aveam toate ingredientele deja pregatite pe blatul de lucru.
Nici nu aveam toate ingredientele pe care le-a folosit el, asa ca am improvizat (ca de obicei). Rezultatul final a fost oricum delicios, drept pentru care voi repeta reteta cat de curand.
– 4 felii de piept de pui
– cativa ardei grasi de diferite culori (eu aveam o caserola de mini-ardei si am folosit vreo 6)
– 3-4 linguri de boabe de fasole rosie din conserva
– 3-4 linguri de porumb din conserva
– condimente: sare si boia de ardei dulce
– cateva linguri de ulei de masline
– o felie de branza feta (optional)
– o lingura de iaurt degresat (optional)
Am condimentat feliile de piept de pui cu sare si boia si le-am pus in tigaie la foc mare intr-o lingura de ulei de masline. 5 minute pe o parte si alte 5 pe cealalta parte si a fost gata. L-am dat deoparte.
Am pus ardeii taiati in sferturi in tigaie si i-am lasat pe foc cu un praf de sare. I-am intors din cand in cand, ca sa nu se arda. Cand au fost pe jumatate facuti, i-am dat deoparte.
Am spalat fasolea sub jet de apa si am lasat-o la scurs intr-o sita. Am pus o lingura de ulei de masline in tigaie si am prajit fasolea impreuna cu porumbul cateva minute.
Pentru sosul salsa veti avea nevoie de:
– 4 rosii cherry
– un fir de busuioc proaspat
– 3-4 fire de coriandru proaspat
– o ceapa foarte mica
– 2 ardei iuti
– un catel de usturoi
– o lingurita otet balsamic
– un praf de sare
– 30ml apa
Se pun toate in blender sau robot, se mixeaza cateva secunde si gata π . Data viitoare o sa folosesc un singur ardei iute pt ca sosul a fost picaaaaant π .
Le-am asezat pe toate pe o tortilla: pieptul de pui taiat fasii, ardeiul, fasolea si porumbul, iar deasupra am adaugat cateva bucati de feta, un pic de iaurt si cateva picaturi de sos salsa.
A mers perfect alaturi de un pahar de mimosa, pregatita integral de *le husband π .
– aproximativ 6-7 portocale de marime medie
– vin spumant alb sec (noi am avut Prosecco)
Se storc portocalele, se strecoara sucul si se da la congelator pentru 5-10 minute (pentru ca nimanui nu-i place mimosa la temperatura camerei π ).
Se toarna vinul in pahar pana la jumatate, avand grija sa nu se faca spuma (se tine paharul inclinat la 45 de grade). Apoi se completeaza cu sucul de portocale, care se toarna foarte usor pentru a nu se face spuma.
Enjoy!