Al meu *le husband prefera carnea de pui inainte de toate celelalte, asa ca in frigider intotdeauna am piept de pui pentru ca stiu ca nu am cum sa dau gres. Si din cauza asta mi se intampla des sa refac retetele deja incercate pentru ca simt ca am epuizat toate retetele care au la baza carnea de pui. Dar e doar un feeling, pentru ca in realitate sunt o gramada de combinatii pe care nu le-am incercat inca.
Desi frigaruile nu sunt deloc greu de facut, eu le-am asociat mereu cu sezonul de vara si cu gratarul la iarba verde si din cauza asta probabil nu mi-a trecut prin cap sa le fac si acasa. Asta pana ieri π .
Pentru 8-10 frigarui aveti nevoie de:
– 6 felii piept de pui
– sucul de la 2 portocale
– o lingura ulei de masline
– sare
– cateva rosii cherry mix (din acelea colorate)
– 5-6 ardei sweet bite (baby ardei π )
– 3 ciuperci champignon
– o ceapa rosie mica
Am taiat puiul in bucati mici si l-am pus intr-un castron impreuna cu sarea, sucul de portocale si o lingura ulei de masline. L-am lasat la macerat cateva ore, vreo 5. Il puteti lasa de pe o zi pe alta, daca nu va preseaza timpul π .
Legumele le-am curatat si spalat, apoi le-am taiat bucati, in afara de rosii, pe care le-am lasat intregi ca erau destul de mici. Peste ele am presarat un praf de sare.
Am infipt pe betisoare cate o leguma, apoi o bucata de carne si tot asa. Le-am asezat pe gratarul de la cuptor pe care l-am pus deasupra unei tavi in care am turnat un pahar cu apa. Apoi am pus cate o picatura de ulei de masline peste frigarui.
Am preincalzit cuptorul la functia de grill (gradul II) si am bagat tava in cuptor. Le-am lasat aproxomativ 15 minute, dupa care am scos tava si am intors fiecare frigaruie pe partea cealalta si le-am mai lasat inca 15 minute.
Am fost placut surprinsa de textura puiului, a fost incredibil de fraged si usor aromat. Perfect as putea spune π .
Enjoy!