Once you go homemade granola, you’ll never go back to store-bought granola π . Cam asa as rezuma eu postul asta π .
Personal, mie nu-mi plac cerealele/musli din magazin. Niciodata nu gasesc combinatia care sa ma satisfaca. E imposibil sa nu contina stafide, ananas, banane sau un alt ingredient pe care eu nu-l am la suflet. Asa ca cel mai safe e sa le prepar acasa si sa pun doar ingredientele preferate.
Desi granola e una dintre cele mai sanatoase optiuni pentru micul dejun, pentru mine ouale raman preferate π , granola vine pe locul doi ca si completare a micului dejun sau ca si gustare de dupa-amiaza.
Ingrediente:
– 2 cani fulgi de ovaz
– 1 cana amestec nuci taiate, seminte (pin, floarea soarelui, dovleac), fulgi de migdale
– 1/2 cana mestec fructe deshidratate taiate marunt (eu am folosit prune si caise)
– 2 linguri miere
– 1/2 lingurita scortisoara (optional)
Am pus fulgii de ovaz impreuna cu nucile, semintele si scortisoara intr-un bol si apoi am turnat mierea. Am amestecat cu o lingura de lemn cat am putut de bine si am turnat amestecul intr-o tava.
Am dat tava la copt in cuptorul preincalzit la 160°C pentru 20 de minute sau pana cand amestecul capata o culoare bruna. La fiecare 5 minute am scos tava si am amestecat, pentru a se coace uniform.
Cand a fost gata, am lasat la racit 2-3 minute, iar apoi am adaugat amestecul de fructe uscate si am amestecat cat sa se distribuie uniform.
Dupa ce s-a racit complet, am mutat granola intr-un borcan cu capac, nu inainte de a savura o portie cu iaurt π (yummy!).
Enjoy!
Love of my life
π