Gutui Coapte cu Ricotta, Miere si Nuci

Gutui coapte cu miere, nuci si ricotta

Nu imi plac in mod deosebit gutuile, dar imi place la nebunie sa fac experimente culinare.

Prima data, acum cativa ani, am facut pui cu gutui. *Le husband a zis ca a fost bun, dar sa nu-i mai fac. A doua oara, acum vreo 3 ani, am incercat gutui la cuptor cu mascarpone. Imi aduc aminte ca am asteptat o eternitate sa se coaca si am hotarat ca nu merita efortul data viitoare.

Le-am mai dat o sansa anul acesta, asta pentru ca m-am “pricopsit” cu niste gutui πŸ™‚ . Dar de data asta am ascultat sfatul mamei de a le fierbe putin inainte sa le bag in cuptor. Si a facut diferenta.

Gutui coapte

Asadar, am folosit 2 gutui, le-am spalat bine, le-am taiat pe jumatate, am scos samburii si le-am curatat de coaja. Le-am pus la fiert timp de 10 minute. Le-am scos din apa, le-am scurs si le-am asezat in tava de cuptor.

Le-am bagat la copt la 220°C timp de aproximativ 20 min (se face testul cu furculita πŸ˜€ ). In timpul asta am adaugat nuci si cate o jumatate de lingurita de miere pe fiecare bucata.

Cand gutuile au fost gata, le-am scos din cuptor si le-am umplut cu ricotta amestecata in prealabil cu un plic de zahar vanilat. Apoi le-am bagat din nou in cuptor pentru inca 10 minute.

Gutui coapte cu nuci, ricoota si miere

Le-am scos, am adaugat iar niste miere deasupra si am asteptat sa se raceasca πŸ™‚ .

Au fost delicioase!

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.