Nu imi plac in mod deosebit gutuile, dar imi place la nebunie sa fac experimente culinare.
Prima data, acum cativa ani, am facut pui cu gutui. *Le husband a zis ca a fost bun, dar sa nu-i mai fac. A doua oara, acum vreo 3 ani, am incercat gutui la cuptor cu mascarpone. Imi aduc aminte ca am asteptat o eternitate sa se coaca si am hotarat ca nu merita efortul data viitoare.
Le-am mai dat o sansa anul acesta, asta pentru ca m-am “pricopsit” cu niste gutui π . Dar de data asta am ascultat sfatul mamei de a le fierbe putin inainte sa le bag in cuptor. Si a facut diferenta.
Asadar, am folosit 2 gutui, le-am spalat bine, le-am taiat pe jumatate, am scos samburii si le-am curatat de coaja. Le-am pus la fiert timp de 10 minute. Le-am scos din apa, le-am scurs si le-am asezat in tava de cuptor.
Le-am bagat la copt la 220°C timp de aproximativ 20 min (se face testul cu furculita π ). In timpul asta am adaugat nuci si cate o jumatate de lingurita de miere pe fiecare bucata.
Cand gutuile au fost gata, le-am scos din cuptor si le-am umplut cu ricotta amestecata in prealabil cu un plic de zahar vanilat. Apoi le-am bagat din nou in cuptor pentru inca 10 minute.
Le-am scos, am adaugat iar niste miere deasupra si am asteptat sa se raceasca π .
Au fost delicioase!
Enjoy!