Atunci cand nu mai am idei ce as putea gati, arunc un ochi prin frigider si in functie de ce gasesc, imi si imaginez ce combinatii ar putea iesi :). Eu nu sunt genul care sa gatesc ca la carte sau sa urmez intocmai o reteta. Imi place sa improvizez si de cele mai multe ori ies bune minunile pe care le fac :D. Sau, cel putin, asa le lauda al meu sot (l-am educat bine ca daca nu ma lauda nu mai primeste de mancare :D).
Si uitandu-ma prin frigider am ales urmatoarele ingrediente:
– 3 ardei (de 3 culori diferite, sa fie design-ul mai fancy la final 🙂 )
– o ceapa medie
– 4 ciuperci champignon
– un morcov mic
– o portie de orez (din acela ce se pune la fiert in punga)
– un pahar suc de rosii
– 2 rosii
Am spalat ardeii, i-am taiat pe jumatate si i-am asezat in tava. Ceapa taiata marunt, impreuna cu ciupercile taiate dupa preferinta, morcovul dat prin razatoare, orezul fiert, se pun pe foc in tigaie si se calesc intr-o lingura de ulei de masline (se poate si fara ulei). Dupa cateva minute se adauga sosul de rosii si se mai lasa pe foc pana scade.
Se potriveste cu sare si piper dupa gust. Cu compozitia astfel obtinuta se umplu ardeii. Se taie rosiile bucati mici si se adauga in tava printre ardeii umpluti. Se da tava la cuptor si se lasa pana cand ardeii se inmoaie. Eu i-am scos cand erau facuti pe jumatate.
Sunt foarte buni si usor de facut :).
sanatos si gustos 😉