Am pus “hummus” intre ghilimele, pentru ca nu e chiar traditionalul hummus, ci mai mult o pasta de naut. Nu aveam cumparat tahini, ingredientul care face diferenta, si mai mult ca sigur nu m-as fi aventurat sa-l fac in casa 😀 (cine are timp de asa ceva, nu?). Asa ca am preferat sa-l scot din ecuatie.
Am folosit urmatoarele:
– o conserva de naut de 400g (eu am folosit SunFood)
– un ardei capia copt si curatat de coaja, seminte si cotor
– 4-5 linguri ulei de masline
– 1 lingura zeama de lamaie
– sare dupa gust
– o lingura seminte de susan
Am spalat ardeiul capia, l-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt si l-am bagat in cuptorul preincalzit la 180°C. Am pozitionat tava la jumatatea cuptorului si am folosit functia de grill. Am copt ardeiul aproximativ 20 de minute, cred 😀 . Nu mai stiu exact pentru ca ma uitam la Game of Thrones si am pierdut notiunea timpului 🙂 – ideea e ca trebuie sa aiba un aspect rumenit si sa fie moale la atingere. Am oprit cuptorul, am scos tava si am lasat sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, am curatat ardeiul de coaja, seminte si cotor, si l-am pus in robot.
Am spalat nautul si l-am lasat intr-o sita la scurs, apoi l-am pus in robot peste ardei.
Am adaugat restul ingredientelor si am mixat pana am obtinut o pasta.
Sugestie de lunch box:
Enjoy!