“Lazy cake”, reteta cu origine in Orientul Mijlociu, e un fel de salam de biscuiti la noi. E “lazy” pentru ca se prepara foarte usor si repede, dar e la fel de delicios ca orice alta prajitura sofisticata.
Eu am improvizat reteta, ca de obicei 😉 , in functie de ingredientele de prin bucatarie, dar promit ca o sa fac si reteta originala cat de curand, mai ales ca am avut cateva cereri lately 😀 .
In cazul in care va surade ideea si vreti sa incercati reteta, veti avea nevoie de:
– 100g biscuiti maruntiti
– un pumn de nuci taiate
– 10 migdale taiate
– 1 lingura faina de migdale
– 3 linguri fulgi de ovaz
– 1 lingurita ness
Se amesteca toate intr-un bol peste care se adauga siropul facut din:
– 3 linguri cacao
– 5 linguri de zahar (data viitoare o sa pun 3, ca a iesit cam dulce pentru gustul meu 🙂 )
– 100ml apa (as fi preferat lapte dar nu aveam)
– 50g unt
– 1 lingurita esenta vanilie
Se pun toate intr-o cratita mica pe foc. Cand incepe sa fiarba se mai lasa aproximativ 1 minut, dupa care se ia de pe foc si se toarna peste ingredientele uscate.
Se amesteca totul bine si se toarna compozitia intr-o tava sau forma de chec mica tapetata cu unt.
Se da la frigider pentru cel putin 2 ore.
Enjoy!