Am facut reteta asta de 3 ori in ultima saptamana jumatate, si nu pentru ca nu am avut inspiratie pentru altceva ci pentru ca e super delicioasa. Si e si sanatoasa, deci win-win 😀 .
Pentru doua portii:
– 1/2 cana quinoa
– 1/2 cana porumb congelat sau din conserva
– 1/2 cana fasole neagra din conserva
– 100g piept de pui
– 3 linguri rosii pasate
– 50g cascaval sau mozzarella sau parmesan
– sare si piper dupa gust
– un avocado mediu (optional)
Am fiert quinoa conform instructiunilor de pe pachet. Daca nu gasiti instructiuni de gatire pe pachet, clatiti quinoa intr-o sita sub jet de apa rece, apoi puneti-o la fiert in apa timp de aproximativ 20 de minute. Lasati-o la scurs intr-o sita.
Am fiert pieptul de pui si apoi l-am taiat bucati mici.
Am folosit porumb congelat, asa ca l-am pus la fiert timp de 15-20 de minute cu putina sare, apoi l-am lasat la scurs intr-o sita.
Intr-un bol incapator, am pus quinoa scursa, pieptul de pui taiat, porumbul fiert si scurs bine, fasolea spalata si scursa bine, sucul de rosii, sare si piper dupa gust. Am amestecat bine si am turnat amestecul intr-o tava termorezistenta. Deasupra am ras cascavalul si am dat la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15-20 minute.
Inainte de servire, am taiat un avocado peste. Yum! 🙂
P.S. In loc de quinoa se poate folosi si bulgur sau orez 😉 .
Enjoy!