Mini-tartele mi se par cele mai dragute deserturi. Cu cat mai colorate, cu atat mai bine 🙂 .
Aluat pentru 5 tarte cu diametru de 10cm:
– 5 linguri faina
– o lingura cacao
– o lingura zahar
– un ou
– aprox. 75g unt
Am pus toate ingredientele in robot si am mixat cateva minute. Am format o bila din aluat, l-am pus intr-o folie de plastic si l-am bagat in frigider pentru 30 de minute.
L-am scos, am rupt o bucata de aluat si am presat-o cu mana in forma de tarta pana am acoperit toata forma. Am repetat procesul de 5 ori (ca doar pentru 5 forme s-a ajuns aluatul).
Le-am dat la cuptorul preincalzit la 150°C pentru 10 minute.
Intre timp am prearat crema:
– 200g branza Philadelphia
– 2 linguri amidon de porumb
– un galbenus de ou
– 3 linguri rase zahar
– 50ml frisca lichida
Le-am pus pe toate intr-un bol si le-am mixat pana s-au omogenizat toate ingredientele.
Am scos tartele din cuptor si le-am umplut cu crema de branza. Le-am bagat inapoi in cuptor pentru inca 10 minute, la aceeasi temperatura.
Intre timp am pregatit bezeaua din 2 albusuri si 2 linguri de zahar. Am batut albusurile spuma, am adaugat zaharul si am mai batut pana s-a topit.
Am scos tartele din cuptor, le-am lasat la racit si le-am scos din forme.
Le-am asezat intr-o tava de cuptor, deasupra am adaugat 5-6 capsuni taiate felii si cate o lingura, doua de bezea.
Le-am dat din nou la cuptor pentru inca 10 minute.
Le-am lasat sa se raceasca si le-am savurat alaturi de si mai multe capsuni 🙂 .
Enjoy!