Un fel de cheat day, dar cu mai putine calorii. Deci nu 100% regret π .
Pentru tava 18cm x 18cm:
Aluat
– 100g unt la temperatura camerei (1/2 pachet)
– 1 ou
– 3 linguri zahar
– 2 linguri miere
– 3 linguri faina
– 9 + 1 linguri fulgi de ovaz usor maruntiti
– 1 lingurita esenta vanilie
– 1/2 plic praf de copt
– 1 varf de lingurita scortisoara
Umplutura
– 300g fructe de padure congelate
– 1 lingura zahar
– 2 linguri rase amidon de porumb
Prima data am pregatit amestecul de fructe. Am scos fructele din cutie si le-am taiat in doua pe cele mai mari.
Am pus fructele intr-un bol, am adaugat zaharul si amidonul si le-am amestecat. Am dat deoparte pana cand am pregatit aluatul.
Intr-un bol am pus untul, zaharul, mierea si oul (spart in prealabil π ) si am mixat pana cand zaharul s-a topit.
Am adaugat restul ingredientelor si am amestecat pana cand am obtinut o compozitie destul de tare.
Am turnat 3/4 din compozitie in tava si am presat sa se uniformizeze. Am adaugat o lingura de fulgi de ovaz in restul compozitiei si am amestecat.
Am adaugat amestecul de fructe, iar deaspura am adaugat cu lingura din loc in loc restul aluatului.
Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180Β°C pentru timp de 35 – 40 minute, pana cand a capatat o culoare maro deschis.
Enjoy!