Negresa cu Topping de Ciocolata

Chocolate Cake with Chocolate Topping

Toata ziua am visat la o prajitura cu cacao, fie ea un pandispan simplu, un cookie cu ciocolata, un chec marmotat … cu cacao sa fie. Am ajuns acasa si m-am uitat prin frigider sa vad ce ingrediente am si am dat frau liber imaginatiei. Nu am facut nimic complicat pentru ca nu voiam sa petrec mai mult de 30 de minute pentru a prepara aluatul, deci am optat pentru o “turnata in tava”.

Chocolate Cake

Ingrediente pentru o tava cu dimensiunea 20cm X 30cm:

– 4 oua
– 6 linguri de faina
– 100g unt
– 4 linguri de cacao
– 7 linguri de zahar
– 100 ml lapte
– o lingura esenta de vanilie
– un praf de sare
– un plic praf de copt

Intr-o cratita mica am pus cacaoa, laptele, untul si 5 linguri de zahar. Le-am pus pe foc mic si am amestecat pana cand s-a topit zaharul. Am dat deoparte. Am pastrat 6-7 linguri de sirop intr-un recipient mic, pentru decor.

Am separat ouale, am mixat albusurile spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase.

Galbenusurile le-am adaugat in siropul de ciocolata, impreuna cu faina, esenta de vanilie, praful de sare si praful de copt. Le-am mixat cateva secunde pana s-au amestecat toate ingredientele. Compozitia rezultata este de consistenta unei smantani tari.

Am turnat compozitia rezultata peste albusurile batute spuma si am mestecat usor de jos in sus pana cand s-au incorporat albusurile.

Am dat la cuptorul preincalzit la 150°C timp de 30 de minute (se face testul cu scobitoarea).

Slices of Chocolate cake with chocolate topping

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.