Daca tot am reinceput sala, dupa o pauza de aproape o luna, m-am gandit ca trebuie sa sarbatoresc evenimentul cu niste muffins cu nutella π . Smart!
Mi-am adus aminte cat de usor si repede se fac aceste briose si nu am stat prea mult pe ganduri, am si trecut la treaba.
Pentru 12 muffins:
– 150g unt la temperatura camerei
– 7 linguri zahar
– 3 oua
– 5 linguri cu varf faina
– o lingura esenta de vanilie
– un praf de sare
– un plic praf de copt
– 12 lingurite nutella
Ca sa aduc untul la temperatura camerei rapid, l-am taiat cubulete mici, l-am pus intr-un bol si l-am bagat in cuptorul preincalzit la 50°C pentru aproximativ 5 minute.
Cand untul s-a inmuiat, am adaugat zaharul si am mixat vreo 2-3 minute.
Am adaugat cate un ou pe rand, mixand intre etape.
La sfarsit am pus faina, praful de copt, sarea si esenta de vanilie si am mixat cateva secunde.
Am pregatit formele de briose si am turnat aluatul in forme. Deasupra am pus cate o lingurita de nutella si folosind o scobitoare am amestecat nutella cu aluatul cu miscari circulare.
Am dat la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 20 minute.
Cel mai mult imi place ca nutella se “caramelizeaza” pe fundul briosei si e usor crocanta. Ii da un gust aparte si parca nu te poti abtine sa nu mai vrei una π .
Enjoy!