E prima data cand incerc o reteta cu sparanghel. L-am cumparat cu gandul sa-l folosesc ca si garnitura la o friptura, dar in ultima vreme nu am mai avut timp de gatit asa ca m-am orientat catre cele mai simple retete care nu necesita mai mult de 20 – 30 de minute timp de preparare. Si ce poate fi mai simplu decat o omleta? 🙂 .
Inspiraria a fost reteta de aici, la care am mai adaugat cateva extra ingrediente.
– 6 oua
– 200g cascaval ras
– 100 ml lapte
– 10 fire de sparanghel
– o jumatate de ceapa rosie taiata marunt
– o jumatate de ardei capia taiat marunt
– o jumatate de legatura de patrunjel
– o lingura ulei de masline
– sare dupa gust
Sparanghelul se curata si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute. Se trece printr-un jet de apa rece si se lasa un pic la scurs. Se taie bucati si se caleste in ulei la foc mare timp de 2-3 minute.
Ouale se mixeaza timp de 2-3 minute cu laptele. Se adauga cascavalul ras, patrunjelul taiat, ceapa si ardeiul si se amesteca pana la omogenizare. La sfarsit se adauga sparanghelul si sare dupa gust.
Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor timp de 15 – 20 minute.
Enjoy!