De cand suntem in Cluj, ne-am facut un mic ritual ca de fiecare data cand mergem in Iulius mall, neaparat facem o vizita la Coffee Beans – un magazin mic incarcat cu ciocolata si cafea. E imposibil sa pleci cu mana goala de acolo. Si micile placeri ale *le husband-ului sunt orangettele, neaparat cu ciocolata cu lapte, ca de la cea amara stranuta π .
Azi m-am gandit sa incerc sa le fac eu, acasa, from scratch. Ce poate fi asa de greu? Niste coji de portocale date prin ciocolata…
Well, greu n-a fost, dar tot procesul e atat de time consuming, incat am petrecut jumatate de zi in bucatarie. Nu ma plang, au iesit exact ca cele pe care le cumparam, deci satisfaction level 9999.
Ingrediente:
– 5 portocale
– 1+1/2 cana zahar
– 400g ciocolata
Am folosit cojile de la 5 portocale. Mi-am dat seama ca vor iesi mult prea multe decat estimasem eu, dar m-am incapatanat sa le pastrez pe toate π .
Am spalat portocalele si le-am decojit.
Apoi am curatat excesul de coaja alba (nu stiu daca are o denumire anume).
Le-am taiat felii subtiri,
si le-am pus la fiert pentru 15 minute (procesul asta se face pentru a elimina amaraciunea din coji).
Apoi le-am luat de pe foc si le-am pus sub jet de apa rece.
Intr-un alt vas am facut siropul: 1+1/2 cana zahar impreuna cu 1+1/2 cana apa (in cazul in care faceti o cantitate mai mica de portocale, pastrati ratia de 1:1 pentru zahar si apa).
Am pus siropul la fiert si cand a dat in clocot, am adaugat cojile de portocale.
Am lasat sa fiarba 50 minute, timp in care am amestecat din cand in cand.
Cand au fost gata, le-am scos pe un gratar si le-am lasat la uscat langa geamul deschis. Tot procesul de uscare dureaza cateva ore, eu le-am lasat vreo 3 ore (data viitoare o sa le las peste noapte).
Am topit ciocolata la bain marie, iar cu ajutorul unei furculite am dat cojile prin ciocolata si le-am asezat pe o hartie de copt.
Dupa ce s-au intarit, le-am depozitat in recipiente le-am mancat π .
Enjoy!