Am pornit cu gandul sa fac un cozonac simplu, fara umplutura, dar in timp ce aluatul era la dospit m-am razgandit π . Daca tot aveam un borcan intreg de nutella, de ce sa stea neinceput in dulap? Asa ca m-am reorientat si au iesit niste painici cu nutella delicioase pe care le-am savurat calde cu lapte.
Pentru 10 painici:
– aproximativ 16 linguri cu varf faina
– 2 galbenusuri
– 100g unt
– o cana cu lapte
– un varf de lingurita sare
– 4 linguri zahar
– o lingura esenta de vanilie
– un plic (7g) drojdie uscata
– un ou pentru decor
Am pus pe foc laptele, untul si zaharul pana cand untul s-a topit (inainte sa ajunga la temperatura de fierbere). La sfarsit am adaugat esenta de vanilie.
Intr-un bol am adaugat 12 linguri cu varf de faina, sarea, drojdia si galbenusurile.
Am turnat laptele si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia. Am lasat cateva minute la racit si apoi am adaugat cate o lingura de faina si am framantat aluatul cu mana. Am repetat procesul pana cand aluatul a devenit omogen si s-a desprins de peretii bolului (si asa am ajuns la un total de 16 linguri de faina π ).
Am lasat aluatul la dospit timp de 40 de minute pana si-a dublat volumul.
Am rasturnat aluatul pe blatul de lucru si l-am impartit in 5 bile egale. Am intins fiecare bila cu sucitorul si am taiat-o in doua.
Am pus pe fiecare bucata cate o lingurita de nutella,
le-am impachetat
si le-am rulat.
Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt
si le-am uns cu un ou batut impreuna cu 2 linguri de lapte.
Am dat tava la copt in cuptorul preincalzit la 160°C pentru aproximativ 35 de minute (se face testul cu scobitoarea).
Enjoy!