Avocado a intrat usor-usor in meniul nostru zilnic. Fie ca il mancam dimineata cu scrambled eggs, sau dupa-amiaza in combinatie cu branza (Avocado Snack), masline (PatΓ© de masline cu avocado) sau guacamole (Guacamole cu Rodii), a devenit nelipsit din bucataria mea.
Nu il incercasem cu paste pana acum, dar ma bucur ca am facut-o, ca aceasta reteta a devenit rapid una din preferatele noastre. In plus, tot procesul de gatire este de aproximativ 15 minute.
Pentru 2 portii:
– aprox. 180g-200g paste (eu am folosit cam 1/3 pachet spaghete Barilla n.7, puteti folosi orice fel de paste)
– 2 avocado de marime medie curatati
– 1 catel de usturoi
– 2-3 frunze busuioc
– 1 lingurita zeama de lamaie proaspat stoarsa
– 2 linguri boabe de porumb fiert (din conserva sau congelat)
– sare, piper
– 2 linguri ulei de masline
– 1 rosie medie
Pastele le-am fiert conform intructiunilor de pe ambalaj. Cand au fost gata, le-am lasat la scurs intr-o sita.
Am pus avocado impreuna cu usturoiul, zeama de lamaie si busuiocul in robot si am mixat cateva secunde pana s-a facut o pasta. Am adaugat uleiul de masline si am mai mixat cateva secunde. Rezultatul trebuie sa fie o pasta cremoasa de avocado. Am condimentat cu sare si piper dupa gust.
Apoi am adaugat porumbul si am amestecat usor.
Am turnat pasta de avocado peste pastele scurse de apa si am amestecat. Deasupra am taiat rosia in bucati mici.
Din cauza ca avocado se oxideaza, pastele se servesc imediat.
Enjoy!