Imi plac foarte mult retetele de mancare ce se fac la cuptor. Se fac aproape singure, iar eu pot sa-mi concentrez energia spre altceva (de cele mai multe ori scriu reteta pe blog in timpul asta, ha! 😀 ).
De cele mai multe ori inspiratia pentru mancare vine din frigider. In functie de ce ingrediente gasesc, ma adaptez incat sa iasa o combinatie gustoasa. Si ca aproape de fiecare data (ca uneori mai dau si gres, recunosc 🙂 ) a iesit o mancare colorata, gustoasa si usoara.
– 4 felii de piept de pui
– 3-4 felii urda dulce de vaca (aproximativ 100g)
– 100g baby spanac
– 3 ciuperci champignon
– un ardei capia
– 4-5 rosii cherry
– 2 linguri ulei de masline
– sare si piper
– 50g cascaval
Am taiat puiul felii subtiri si l-am prajit in tigaie in uleiul de masline. L-am lasat pana s-a rumenit usor.
Am adaugat ciupercile taiate bucati, rosiile taiate in 4, ardeiul felii subtiri si spanacul. Am condimentat cu sare si piper si am acoperit tigaia cu un capac. Le-am lasat pe toate sa se inabuseasca 2-3 minute.
Am turnat totul intr-o tava de 20cm X 20cm.
Deasupra am adaugat urda taiata cuburi si am ras cascavalul.
Am dat tava la cuptorul preincalzit si le-am lasat pana cand cascavalul s-a topit (aproximativ 10 minute).
Enjoy!