Prajitura cu budinca si ganache de ciocolata / Boston Sponge Cake

Prajitura cu budinca si ganache de ciocolata

Cand unul vrea budinca de vanilie si celalalt chec, incerc sa negociez un pic (in favoarea mea bineinteles) si ajungem la un compromis ce implica ciocolata (si nici nu si-a dat seama cand a aparut ciocolata in ecuatie πŸ˜€ ).

“Gogoasa” sau “turta”, cum a fost rapid denumita de *le husband (dar de fiecare data in combinatie cu “faina” πŸ˜‰ ), a avut un mare succes. Desi ar fi trebuit sa stea in frigider macar jumatate de ora inainte de a fi servita, in cazul nostru nu a apucat sa stea nici 5 minute. Abia am reusit sa-i fac doua poze, inainte sa fie devorata de pradatori πŸ™‚ .

Chocolate ganache and vanilla pudding cake

Budinca de vanilie:
– 4 linguri faina
– 7 linguri zahar (data viitoare o sa incerc cu 5 ca parea cam dulce pentru gustul meu)
– 2 cani lapte
– 2 galbenusuri
– 50g unt (1/4 pachet)
– 1 lingurita esenta vanilie

Intr-o cratita, am amestecat faina cu zaharul, apoi am turnat laptele putin cate putin, in timp ce amestecam cu telul pentru a nu se forma cocoloase.

Am pus cratita pe foc mic si am amestecat incontinuu pana cand compozitia s-a ingrosat.

Am batut cele 2 galbenusuri si le-am turnat, putin cate putin, peste budinca. Am mai lasat budinca pe foc inca 5-10 minute, amestecand incontinuu.

Am luat cratita de pe foc, am adaugat esenta de vanilie si untul, am amestecat bine pana cand untul s-a incorporat, si am lasat budinca sa se raceasca.

Blat:
– 2 oua + 2 albusuri
– 4 linguri zahar
– 4 linguri faina
– 1 varf lingurita praf de copt
– cateva picaturi esenta de vanilie

Intr-un bol am batut cele 4 albusuri spuma cu zaharul. La final, am adaugat cele 2 galbenusuri batute, faina, praful de copt si esenta de vanilie si am amestecat usor pana cand compozitia a devenit omogena.

Am turnat compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si am bagat-o in cuptorul preincalzit la 170°C pentru aproximativ 35 minute (se face testul cu scobitoarea).

Cand a fost gata, am scos blatul din tava si l-am lasat sa se raceasca.

Ganache de ciocolata:
– 100g ciocolata Nestle pentru prajituri (52% cacao)
– 1 lingura unt (aprox. 25g)
– 50g smantana pentru frisca

Am pus toate intr-o cratita mica, pe foc cat de mic si am amestecat pana cand compozitia a devenit cremoasa si avea consistenta un pic mai tare decat a unei glazuri. (Va puteti juca cu cantitatea de frisca lichida pana cand obtineti consistenta dorita.)

Asamblare: Blatul de taie in doua, budinca se toarna intre blaturi, iar deasupra se orneaza cu ganache-ul de ciocolata.

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.