Cand unul vrea budinca de vanilie si celalalt chec, incerc sa negociez un pic (in favoarea mea bineinteles) si ajungem la un compromis ce implica ciocolata (si nici nu si-a dat seama cand a aparut ciocolata in ecuatie π ).
“Gogoasa” sau “turta”, cum a fost rapid denumita de *le husband (dar de fiecare data in combinatie cu “faina” π ), a avut un mare succes. Desi ar fi trebuit sa stea in frigider macar jumatate de ora inainte de a fi servita, in cazul nostru nu a apucat sa stea nici 5 minute. Abia am reusit sa-i fac doua poze, inainte sa fie devorata de pradatori π .
Budinca de vanilie:
– 4 linguri faina
– 7 linguri zahar (data viitoare o sa incerc cu 5 ca parea cam dulce pentru gustul meu)
– 2 cani lapte
– 2 galbenusuri
– 50g unt (1/4 pachet)
– 1 lingurita esenta vanilie
Intr-o cratita, am amestecat faina cu zaharul, apoi am turnat laptele putin cate putin, in timp ce amestecam cu telul pentru a nu se forma cocoloase.
Am pus cratita pe foc mic si am amestecat incontinuu pana cand compozitia s-a ingrosat.
Am batut cele 2 galbenusuri si le-am turnat, putin cate putin, peste budinca. Am mai lasat budinca pe foc inca 5-10 minute, amestecand incontinuu.
Am luat cratita de pe foc, am adaugat esenta de vanilie si untul, am amestecat bine pana cand untul s-a incorporat, si am lasat budinca sa se raceasca.
Blat:
– 2 oua + 2 albusuri
– 4 linguri zahar
– 4 linguri faina
– 1 varf lingurita praf de copt
– cateva picaturi esenta de vanilie
Intr-un bol am batut cele 4 albusuri spuma cu zaharul. La final, am adaugat cele 2 galbenusuri batute, faina, praful de copt si esenta de vanilie si am amestecat usor pana cand compozitia a devenit omogena.
Am turnat compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si am bagat-o in cuptorul preincalzit la 170°C pentru aproximativ 35 minute (se face testul cu scobitoarea).
Cand a fost gata, am scos blatul din tava si l-am lasat sa se raceasca.
Ganache de ciocolata:
– 100g ciocolata Nestle pentru prajituri (52% cacao)
– 1 lingura unt (aprox. 25g)
– 50g smantana pentru frisca
Am pus toate intr-o cratita mica, pe foc cat de mic si am amestecat pana cand compozitia a devenit cremoasa si avea consistenta un pic mai tare decat a unei glazuri. (Va puteti juca cu cantitatea de frisca lichida pana cand obtineti consistenta dorita.)
Asamblare: Blatul de taie in doua, budinca se toarna intre blaturi, iar deasupra se orneaza cu ganache-ul de ciocolata.
Enjoy!