Tot mai des apare in retetele mele branza Ricotta. Cred ca a devenit preferata mea in vara asta. E usoara, dulceaga, cremoasa si merge cu orice, fie desert sau fel principal de mancare 🙂 .
Cum caisele si prunele sunt fructele de sezon, m-am gandit sa incerc sa le combin intr-o prajitura rapida. Intotdeauna mi-a placut pandispanul cu fructe, usor si rapid de preparat, dar de data asta am optat pentru ceva mai sofisticat, dar la fel de simplu de facut.
Pentru aluat:
– 5 oua
– 6 linguri zahar
– 2-3 linguri de ulei
– 7 linguri faina
– un iaurt mic (140g)
– un praf de copt
– un praf de sare
– o lingura esenta de vanilie
Pentru crema de branza:
– 250g Ricotta
– 2 oua mici, sau unul mare
– 1 lingura zahar vanilat
– o lingurita esenta de vanilie
Pentru decor
– 7 caise
– 5 prune
Am preparat aluatul: am mixat ouale intregi cu zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat restul ingredientelor si am mixat pana a rezultat un aluat de cosnsitenta unei smantani tari.
Am turnat aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.
Am preparat crema de branza mixand toate ingredientele si am adaugat-o cu lingura peste aluat, din loc in loc.
Deasupra am pus fructele taiate in sferturi (fara samburi, evident).
Am dat tava (20X30cm) la cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 30 minute (se face testul cu scobitoarea).
Enjoy!