Oh well…cum *le husband nu e acasa si afara e urat si ploua, m-am gandit sa ma rasfat cu o prajitura numai pentru mine π . Stiu ca lui nu-i place combinatia de branza si ciocolata, asa ca more for me π .
Am mai facut prajitura asta acum mult timp, de vreo doua ori cred, si de cateva saptamani am dat peste reteta si mi-am adus aminte cat de buna era. Asa ca asteptam doar momentul potrivit. Si azi e ziua mea norocoasa.
Reteta originala o gasiti aici daca va intereseaza. Eu am modificat-o destul de mult, asta pentru ca nu prea sunt fan cocos.
Pentru bilutele de branza
– 250g branza Ricotta
– 2 galbenusuri
– 5 linguri fulgi de ovaz + 3 linguri fulgi de migdale maruntiti impreuna foarte bine
– o lingura zahar pudra
Am amestecat toate ingredientele intr-un bol si l-am dat deoparte pana ce ovazul s-a ingrosat si compozitia a devenit numai buna de modelat. In timpul acesta, pregatim blatul.
Pentru blatul de ciocolata
– 100g ciocolata amara (minus o patratica π ce nu a mai ajuns in compozitie)
– 2 oua intregi + cele 2 albusuri ramase de la compozitia de branza
– 2 linguri de zahar
– 2 linguri de fulgi de ovaz maruntiti foarte bine
– 2 linguri de faina
– o lingura de cacao
– un varf de lingurita praf de copt
– o lingura esenta de vanilie
Am separat ouale si am batut separat albusurile cu 2 linguri de zahar. Am adaugat restul ingredientelor + ciocolata topita si am amestecat usor pana ce s-a omogenizat compozitia.
Intr-o tava mica (cu latura de 18-20cm), am asezat bilutele de branza, iar deasupra am adaugat compozitia pt blat.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute.
Pentru glazura
– 100g ciocolata amara
– 50g unt
– 3-4 linguri lapte
Se pun toate pe foc si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pune peste prajitura cand aceasta este aproape rece (prajitura, nu glazura π )
Enjoy!