Am facut prajitura asta intr-un moment de slabiciune si o pofta nebuna de ceva dulce π . Incerc sa reduc dulciurile din alimentatie, dar cand ma loveste pofta, ratiunea nu are nicio sansa in fata pasiunii mele pentru prajiturit. Ca de fapt, nu dulciurile in sine imi lipsesc, ci procesul de preparare al desertului π . Ciudat, nu?
Dar cu toate astea, nu-mi place sa petrec ore in sir in bucatarie, asa ca ma orientez mereu catre o reteta rapida si usor de preparat. Si, ca sa nu se adune prea multe calorii, aleg mereu tava cea mai mica π .
Pentru o tava cu dimensiunile 18cm X 18cm:
– 4 oua
– 4 linguri faina
– 4 linguri zahar
– 2 linguri ulei
– 1 lingura cacao
– 5 linguri lapte
– 1 lingurita praf de copt
– 1 lingurita esenta vanilie
– 9 lingurite Ricotta (aprox. 100g)
– 9 lingurite dulceata de visine
Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile le-am batut spuma cu zaharul. Am adaugat galbenusurile, laptele, uleiul, faina, praful de copt si esenta de vanilie si am amestecat usor, de jos in sus, pana s-au incorporat ingredientele. Jumatate din compozitie am turnat-o in tava, iar in cealalta jumatate am adaugat cacaoa si am amestecat. Am turnat in tava din loc in loc si am amestecat cu o lingura foarte putin (ca la chec).
Am pus cate o lingurita de ricotta din loc in loc, iar peste ricotta am adaugat cate o lingurita de dulceata de visine.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 170°C pentru 30 de minute (se face testul cu scobitoarea) si am savurat-o imediat ce s-a racit π .
Enjoy!