Gata si vacanta, cea mult-asteptata. Adica aproape gata, incaΒ ma bucur de ultimele zile π . Si cum a venit toamna, zic sa ne bucuram de legumele si fructele de sezon. Asa ca am inventat o reteta avand in prim-plan unele dintre cele mai cunoscute legume ale toamnei – ardeii grasi. Si a iesit delicioasa (ca de obicei π ).
Pentru 2 portii:
– 200 grame piept de pui
– 2 linguri ulei de masline
– 1/2 lingurita boia de ardei dulce
– 3 cepe esalota
– 1/4 ardei gras rosu
– 1/4 ardei gras galben
– 1/4 ardei gras verde
– 6 rosii cherry
– o mana de coriandru proaspat
– sare dupa gust
Puiul se taie fasii subtiri si se pune la prajit in cele 2 linguri de ulei de masline cu boia si sare, cateva minute pana capata o culoare aramie. Se adauga legumele taiate dupa preferinta (eu am taiat ceapa in sferturi, rosiile in jumatati si ardeii fasii subtiri) si se pun in tigaie peste carne. Se acopera cu un capac si se lasa pe foc inca 5-6 minute, incat legumele sa fie doar pe jumatate facute. Cand se ia de pe foc, se adauga coriandrul tocat marunt.
Enjoy!