Nu pot sa spun ca ma dau in vant dupa mancarurile picante si foarte rar gatesc ceva de genul, dar aveam in minte de cateva zile aceasta combinatie si trebuia neaparat sa o incerc.
Pentru 2 portii aveti nevoie de:
– un piept de pui
– o ceapa
– un catel de usturoi
– 2 ardei capia
– ardei iute
– o lingura ulei de masline
– 3 oua
– 100ml vin alb sec
– 2 foi de dafin
– sare dupa gust
1. Pieptul de pui se taie felii si se face pe gratar (eu folosesc functia de grill de la cuptor) condimentat dupa gust.
2. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in uleiul de masline cu foile de dafin. Se lasa 2-3 minute dupa care se adauga ardeiul taiat fasii subtiri.
3. Cand legumele s-au inmuiat, se adauga vinul si se lasa pana cand scade la jumatate.
4. Cand pieptul de pui este gata, se taie bucati mici si se adauga in tigaie. Se adauga usturoiul taiat foarte marunt, ardei iute (in functie de cat de iute preferati) si sare dupa gust. Se acopera cu un capac si se lasa cateva minute, pana cand se imbina aromele si scade tot vinul.
5. Deasupra se adauga ouale batute si se amesteca incontinuu inca 2-3 minute, sa nu se lipeasca.
Enjoy!
Stiu ce fac diseara 🙂
bei vin?
Nu nu, citesc tot articolul asta…deocamdata am terminat primele 2 randuri
Pai citeste-l cu un pahar cu vin langa, asa poate il gasesti mai interesant 😀
Sa stii ca ai dreptate cu vinul, ba chiar mai mult, daca se opreste ploaia ma duc sa cumpar ingrediente sa-l fac 😀