Am citit undeva ca nu e toamna oficial pana nu cumparam cel putin o data dovleac din piata. Am observat ca 9gag-ul e plin de poze cu “bitches love pumpkin” si se pare ca si eu fac parte din aceeasi categorie, mai nou 😛 .
De anul trecut, de la prajitura cu ciocolata si dovleac, mi-am propus sa-mi fac un obicei in a incerca, macar o data in fiecare an, cate o prajitura cu dovleac.
Anul asta am facut muffins 😀 .
16 muffins au iesit din urmatoarea combinatie:
– 3 oua
– 7 linguri zahar
– 9 linguri faina
– 5 linguri ulei
– o lingurita cu varf scortisoara
– pulpa de la un sfert de dovleac, copt in prealabil
– o lingura esenta de vanilie
– un praf de sare
– 1/2 plic praf de copt
Am batut ouale cu zaharul pana cand ouale s-au deschis la culoare si si-au dublat volumul.
Am pus uleiul si miezul de dovleac si am mai mixat pana cand dovleacul s-a maruntit foarte bine.
Am adaugat restul ingredientelor si am mixat cateva secunde pana cand compozitia s-a omogenizat.
Pentru crema de branza am folosit 250g Ricotta + 2 lingurite zahar pudra + o lingurita esenta vanilie. Le-am amestecat pe toate intr-un bol mic si gata 🙂 .
Pentru crumble:
– 5 linguri faina
– 100g unt de la frigider
– o lingurita scortisoara
Le-am pus pe toate intr-un bol si le-am framantat cu mana. Rezulta un aluat nisipos.
Am pregatit formele de muffins, am adaugat cate o lingura de aluat in fiecare muffin, apoi o lingurita de branza si, la sfarsit, am presarat crumble-ul.
Am dat tava la copt, in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 minute (se face testul cu scobitoarea).
Sunt delicioase 😀 !
Enjoy!