Dupa o saptamana de vreme mohorata, in care nici nu ploua, nici nu ninge, am simtit nevoia sa fac ceva dulce sa-mi aduca putina bucurie. De obicei o cana cu ciocolata calda si marshmallows imi incalzeste sufletul in zilele de iarna. Uneori adaug un extra shot de espresso, doar pentru ca-mi place foarte mult cafeaua. Vorba aia “more espresso, less depresso” ๐.
Asadar, am transformat ciocolata calda cu marshmallows in niste cookies delicioase. Ca toate retetele de cookies, aluatul necesita timp de “odihna” in frigider. Eu l-am lasat de seara pana a doua zi.
Sunt foarte fericita cu rezultatul final. Biscuitii, pe langa faptul ca arata foarte bine, sunt si foarte buni. Au gust de “inca” ๐.
Ingrediente
- Biscuiti (24 bucati)
120g unt (cel putin 80% grasime) la temperatura camerei
100g zahar brun
100g zahar alb
1 ou la temperatura camerei
o lingura esenศa vanilie
200g faina
30g cacao
50g amestec ciocolata calda (eu am folosit din asta)
un varf de lingurita de sare
o lingurita rasa bicarbonat de sodiu
1 ristretto (25ml)
- Topping
12 marshmallows albe, taiate pe jumatate
200g ciocolata semi-neagra (54%)
Instructiuni
- Aluatul
- In bolul mixerului se adauga untul si ambele tipuri de zahar si se mixeaza 2-3 minute pana cand amestecul incepe sa se deschida la culoare.
- Se adauga oul, esenta de vanilie si sarea si se mai mixeaza 2-3 minute.
- Intr-un alt bol se amesteca ingredientele solide (faina, cacao, amestec de ciocolata calda, bicarbonatul de sodiu). Impreuna se cern peste amestecul de unt.
- Se amesteca totul cu o spatula incat sa se omogenizeze aluatul.
- La final se toarna shot-ul de ristretto si se mixeaza totul inca un minut pana cand aluatul devine moale si lipicios.
- Se transfera aluatul intr-un bol, se pune folie alimentara peste si se lasa in frigider pana a doua zi.
- Se incalzeste cuptorul la 175ยฐC si se pregatesc 2 tavi pentru copt (eu am folosit folie de copt).
- Se scoate aluatul de la rece, se lasa 10-15 minute la temperatura camerei, apoi se formeaza bile de aproximativ 25g fiecare.
- Biscuitii se coc 10 minute. Dupa 10 minute se scoate tava din cuptor, se adauga cate jumatate de marshmallow in mijlocul fiecarui biscuite si se baga din nou tava in cuptor pentru inca 2 minute.
- Dupa ce au trecut cele 2 minute, se scoate tava si, cu ajutorul unei linguri, se aplatizeaza un pic bezeaua incalzita.
- Se lasa biscuitii sa se raceasca pe un gratar.
- Se topeste ciocolata, se pune intr-o punga pos si se toarna peste fiecare biscuite pana se acopera bezeaua.
- Biscuitii se lasa sa se raceasca complet. Ciocolata are nevoie de cateva ore sa se raceasca si sa se seteze, in functie de temperatura din camera. Dupa ce ciocolata e rece, se pot depozita in caserola (daca nu dispar pana atunci ๐ ).
Enjoy!