M-am gandit cum sa traduc acest fel de mancare si nu cred ca exista termen in romana pentru el, asa ca il las in engleza. Prima data am mancat in Anglia, mi s-a prezentat ca fiind Yorkshire pudding si stiu ca am fost contrariata de denumire, ma asteptam sa primesc o budinca π .
De la succesul pe care l-a avut Baby Dutch pancake, pe care l-am gatit aproape in fiecare weekend vara trecuta cu toate combinatiile de fructe, am zis sa fac o incercare in a gati ceva similar, dar pentru fel principal.
M-am documentat, am cautat retete, am citit diferente intre Popovers si Yorkshire pudding, m-am jucat cu cantitatile si am ajuns la combinatia care a avut succes la noi. Si ce mi-a placut cel mai mult a fost ca am folosit aceste ‘gogosele’ si ca baza pentru fel principal si pt desert, deci win-win π .
Ca fel principal am facut o umplutura din piept de pui cu morcov in sos curry cu ceapa si ghimbir, iar ca desert, le-am umplut cu dulceata de cirese amare. Yum, yum!
Scroll down for the English recipe
INstructiuni
- Intr-un bol am mixat toate ingredientele, mai putin uleiul, si am dat deoparte timp de 30 minute.
- Am pus cate o jumatate de lingurita de ulei cocos in stare solida in cate o forma de briosa si am bagat formele in cutorul preincalzit la 220Β°C pentru 10 minute ca uleiul sa se incinga foarte tare.
- Am scos tava din cuptor si am turnat aluatul in formele de briosa, pana la o treime din forma (daca le preferati mai inalte, umpleti mai mult formele).
- Am bagat tava din nou in cuptor si am lasat la copt timp de aproximativ 15 minute, pana s-au umflat si au capatat o culoare aurie.
Ingredients
- for 12 small servings
2 eggs
100g all-purpose flour
100ml milk
25ml water
a pinch of salt
coconut oil
Directions
- In a bowl mix all ingredients, except the oil, and leave aside for 30 minutes.
- Use a 12-compartments cupcake tin or individual cupcake moulds and add half a teaspoon of solid coconut oil into each of each compartment. Pop into the preheated oven to 220Β°C for 10 minutes so the oil gets really hot.
- Take the tray out of the oven and pour the batter evenly to one third (if you prefer bigger ones, fill the cupcakes to one half or two thirds).
- Place the tray back into the oven and bake for approximately 15 minutes, until risen and golden.