
Niste mere uitate de ceva timp intr-un bol si niste albusuri ramase de la rulourile cu scortisoara. Asa a inceput experimentul de astazi ๐.
Imi doream initial sa optez pentru ceva mai sanatos, cu mai putine calorii. Insa de cand am descoperit ce bezea faina fac ๐คญ, as pune bezea pe orice acum. (Pentru cei care sunteti la dieta, puteti inlocui bezeaua de deasupra cu fulgi de migdale.)
A iesit exact cum mi-am dorit: o prajitura care arata delicios, cu un strat consistent de mere, felii subtiri imbracate in aroma de scortisoara pe un blat pufos. Gustul dulce-acrisor al merelor se combina perfect cu textura crocanta a bezelei.

Ingrediente
- Blat
4 oua
100g zahar
200g iaurt grecesc 2%
200g faina
5g praf de copt
o fiola dr. Oetker esenta vanilie
- Umplutura
4 mere mari
1 lingurita scortisoara
un varf de lingurita ghimbir
sucul de la o jumatate de lamaie
- Bezea
110g albusuri
110g zahar
o fiola dr. Oetker esenta vanilie
o lingura suc de lamaie

Instructiuni
- Umplutura
- Prima data am pregatit merele. Le-am spalat, le-am curatat de coaja si le-am taiat felii subtiri (se pot da si prin razatoare).
- Am stors o jumatate de lamaie peste ele si am adaugat scortisoara si ghimbirul. Am amestecat sa se distribuie scortisoara uniform pe bucatile de mere si am lasat deoparte.
- Blat
- Intr-un bol, am mixat ouale cu zaharul pana si-au dublat volumul.
- Am adaugat iaurtul si esenta de vanilie si am mai mixat cateva secunde.
- La final am turnat faina cu praful de copt si am mixat pana cand s-au incorporat.
- Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra am pus merele si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180ยฐC pentru 30 minute.
- Bezea
- Am pus albusurile in vasul mixerului si am mixat pana s-au intarit foarte bine.
- Am adaugat zaharul, esenta de vanilie si zeama de lamaie si am continuat mixarea pana cand zaharul a fost complet dizolvat.
- Cand prajitura a fost gata, am scos-o pe blatul de lucru si am adaugat bezeaua deasupra.
- Am nivelat uniform si am dat o forma “valurita” bezelei, i-am dat un pic de culoare cu torta si am bagat tava in cuptor, la 90ยฐC cu ventilatie, pentru 2 ore.
- Cand a fost gata, am stins cuptorul si am mai lasat prajitura o ora in cuptor, fara sa deschid usa.
Enjoy!