Reteta Prajitura cu Mere si Bezea / Apple and Meringue Cake

Apple and Meringue Cake

Niste mere uitate de ceva timp intr-un bol si niste albusuri ramase de la rulourile cu scortisoara. Asa a inceput experimentul de astazi 😁.

Imi doream initial sa optez pentru ceva mai sanatos, cu mai putine calorii. Insa de cand am descoperit ce bezea faina fac 🤭, as pune bezea pe orice acum. (Pentru cei care sunteti la dieta, puteti inlocui bezeaua de deasupra cu fulgi de migdale.)

A iesit exact cum mi-am dorit: o prajitura care arata delicios, cu un strat consistent de mere, felii subtiri imbracate in aroma de scortisoara pe un blat pufos. Gustul dulce-acrisor al merelor se combina perfect cu textura crocanta a bezelei.

Apple and Meringue Dessert

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua

  • 100g zahar

  • 200g iaurt grecesc 2%

  • 200g faina

  • 5g praf de copt

  • o fiola dr. Oetker esenta vanilie

  • Umplutura
  • 4 mere mari

  • 1 lingurita scortisoara

  • un varf de lingurita ghimbir

  • sucul de la o jumatate de lamaie

  • Bezea
  • 110g albusuri

  • 110g zahar

  • o fiola dr. Oetker esenta vanilie

  • o lingura suc de lamaie

Prajitura cu mere si bezea

Instructiuni

  • Umplutura
  • Prima data am pregatit merele. Le-am spalat, le-am curatat de coaja si le-am taiat felii subtiri (se pot da si prin razatoare).
  • Am stors o jumatate de lamaie peste ele si am adaugat scortisoara si ghimbirul. Am amestecat sa se distribuie scortisoara uniform pe bucatile de mere si am lasat deoparte.
  • Blat
  • Intr-un bol, am mixat ouale cu zaharul pana si-au dublat volumul.
  • Am adaugat iaurtul si esenta de vanilie si am mai mixat cateva secunde.
  • La final am turnat faina cu praful de copt si am mixat pana cand s-au incorporat.
  • Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra am pus merele si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute.
  • Bezea
  • Am pus albusurile in vasul mixerului si am mixat pana s-au intarit foarte bine.
  • Am adaugat zaharul, esenta de vanilie si zeama de lamaie si am continuat mixarea pana cand zaharul a fost complet dizolvat.
  • Cand prajitura a fost gata, am scos-o pe blatul de lucru si am adaugat bezeaua deasupra.
  • Am nivelat uniform si am dat o forma “valurita” bezelei, i-am dat un pic de culoare cu torta si am bagat tava in cuptor, la 90°C cu ventilatie, pentru 2 ore.
  • Cand a fost gata, am stins cuptorul si am mai lasat prajitura o ora in cuptor, fara sa deschid usa.

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.