Niste mere uitate de ceva timp intr-un bol si niste albusuri ramase de la rulourile cu scortisoara. Asa a inceput experimentul de astazi π.
Imi doream initial sa optez pentru ceva mai sanatos, cu mai putine calorii. Insa de cand am descoperit ce bezea faina fac π€, as pune bezea pe orice acum. (Pentru cei care sunteti la dieta, puteti inlocui bezeaua de deasupra cu fulgi de migdale.)
A iesit exact cum mi-am dorit: o prajitura care arata delicios, cu un strat consistent de mere, felii subtiri imbracate in aroma de scortisoara pe un blat pufos. Gustul dulce-acrisor al merelor se combina perfect cu textura crocanta a bezelei.
Ingrediente
- Blat
4 oua
100g zahar
200g iaurt grecesc 2%
200g faina
5g praf de copt
o fiola dr. Oetker esenta vanilie
- Umplutura
4 mere mari
1 lingurita scortisoara
un varf de lingurita ghimbir
sucul de la o jumatate de lamaie
- Bezea
110g albusuri
110g zahar
o fiola dr. Oetker esenta vanilie
o lingura suc de lamaie
Instructiuni
- Umplutura
- Prima data am pregatit merele. Le-am spalat, le-am curatat de coaja si le-am taiat felii subtiri (se pot da si prin razatoare).
- Am stors o jumatate de lamaie peste ele si am adaugat scortisoara si ghimbirul. Am amestecat sa se distribuie scortisoara uniform pe bucatile de mere si am lasat deoparte.
- Blat
- Intr-un bol, am mixat ouale cu zaharul pana si-au dublat volumul.
- Am adaugat iaurtul si esenta de vanilie si am mai mixat cateva secunde.
- La final am turnat faina cu praful de copt si am mixat pana cand s-au incorporat.
- Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra am pus merele si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180Β°C pentru 30 minute.
- Bezea
- Am pus albusurile in vasul mixerului si am mixat pana s-au intarit foarte bine.
- Am adaugat zaharul, esenta de vanilie si zeama de lamaie si am continuat mixarea pana cand zaharul a fost complet dizolvat.
- Cand prajitura a fost gata, am scos-o pe blatul de lucru si am adaugat bezeaua deasupra.
- Am nivelat uniform si am dat o forma “valurita” bezelei, i-am dat un pic de culoare cu torta si am bagat tava in cuptor, la 90Β°C cu ventilatie, pentru 2 ore.
- Cand a fost gata, am stins cuptorul si am mai lasat prajitura o ora in cuptor, fara sa deschid usa.
Enjoy!