Este prima data cand fac paste de casa si am ales sa fac ravioli pentru ca-mi plac foarte mult pastele umplute. Combinatia de spanac si feta asta este una dintre preferatele mele.
Aluatul pentru paste este destul de simplu: faina si oua in principiu, un pic de ulei si un praf de sare. Am facut eu aluaturi mai complicate de atat. Recent mi-am cumparat un mixer KitchenAid (profit de ocazie sa ma laud 😀 ), asa ca numai bine a picat pofta de paste ca aluatul a avut cine-l framanta.
La partea de intins a fost mai complicat si nu neaparat complicat, ca procedeul e simplu. N-am mai intins pana acum un aluat asa tare, dar numai bine ca am facut si “upper-body workout” cu ocazia asta 😆 . Poate data viitoare KitchenAid-ul primeste un accesoriu pentru paste (hint, hint *le husband) 😀 .
Si cum pastele se completeaza de minune cu un sos, am ales sa fac rapid un sos de rosii cu busuioc. Le-am incercat si cu sos de smantana, dar parca mai bine merg cu rosii 🙂 .
Scroll down for the English recipe
Ingrediente
- Aluat
250g faina
3 oua
1 lingura ulei de masline
1/4 lingurita sare
- Umplutura
200g spanac tocat congelat (sau proaspat)
150g branza feta
2 catei usturoi
un praf de nucsoara proaspat rasa
Instructiuni
- Prima data am facut aluatul. Am pus toate ingredientele in bolul mixerului. Am montat paleta si am mixat la prima treapta cateva secunde pana cand ingredientele s-au omogenizat. Am montat apoi accesoriul pentru framantat aluat si am mixat timp de 10 minute, la prima treapta.
- Am pus aluatul intr-o folie de plastic si l-am bagat in frigider timp de 30 minute.
- In acest timp am preparat umplutura. Intr-o cratita am pus spanacul pe foc mic, pana s-a dezghetat. Dupa ce s-a dezghetat spanacul, am adaugat 2 catei de usturoi tocati marunt si am lasat 2-3 minute pe foc.
- Am luat cratita de pe foc si am adaugat nucsoara si branza feta maruntita foarte bine. Am amestecat bine compozitia. Branza era destul de sarata asa ca nu am simtit nevoia sa adaug sare, dar se poate pune dupa preferinta.
- Am scos aluatul din frigider, am pus faina pe blatul de lucru si am inceput sa intind aluatul cu sucitorul. L-am intins cat de subtire am putut, cu cat mai subtire, cu atat mai bine 🙂 .
- Puteti da orice forma pastelor, eu am ales sa fac patrate cu latura de aproximativ 6cm si m-am asigurat ca am sigilat bine capetele, ca umplutura sa nu iasa. Am lasat la “uscat” pe un servet cateva ore.
- Gatirea pastelor
- Am fiert pastele in apa cu sare, timp de aproximativ 3-4 minute, pana s-au ridicat la suprafata. Le-am introdus in sos si le-am mai lasat cateva minute la foc mic.
Ingredients
- Pasta dough
250g all purpose flour
3 eggs
1 Tbsp olive oil
1/4 tsp salt
- Filling
200g frozen (or fresh) chopped spinach
150g feta cheese
2 cloves of garlic
a pinch of freshly grated nutmeg
Directions
- Place all ingredients into the mixer bowl. Using the paddle, mix for a few seconds until the ingredients are combined. Then switch to the dough hook and mix for about 10 minutes.
- Take out the dough from the bowl and wrap it in the food foil and refrigerate for 30 minutes.
- Meanwhile prepare the filling. In a pan, add the spinach on a low heat, until thawed. Then add the garlic finely chopped, and leave on low heat for another 2-3 minutes.
- Take the pan off the heat and add nutmeg and grated feta cheese. Mix to combine all ingredients.
- Take the dough out of the fridge, sprinkle some flour on the work surface and and roll the pasta out. Make sure it’s thin, the thinner the better 🙂 .
- Cut the pasta into squares with side 6cm. Add approximately 1 tsp of filling in the center of each square. Cover the top, cut the pasta and make sure the ends are sealed.
Let the ravioli dry on a clean kitchen napkin for a few hours. - To cook
- In a large saucepan with lots of water, bring it to the boil and add some salt. Then add the pasta and cook for about 3-4 minutes, or until they rose to the surface. Before serving, add the ravioli in the hot sauce and leave them on low heat for a few more minutes.
Enjoy!