In ultimul an am facut multe retete cu caramel si ma declar fan inrait. Dau vina pe prietenele mele care-mi trimit mereu poze cu diverse deserturi avand in compozitie caramel, sunt sigura ca ele mi-au alimentat obsesia 😀 . Am facut multe retete, dar nu toate au ajuns aici pe blog pentru ca au disparut foarte repede si nu am apucat sa le fac poze.
Rulada Snickers am vazut-o pe instagram si mi-a placut foarte mult cum arata. Stiam ca voi face niste oameni fericiti cu reteta asta, asa ca nu a trebuit sa ma gandesc de doua ori.
Dupa ce am finalizat reteta si am gustat, cred ca singurul lucru pe care l-as face diferit data viitoare ar fi sa adaug o cantitate mai mare de caramel 😆 , in rest a iesit perfect.
Ingrediente
5 oua
3 linguri faina (90 g)
2 linguri cacao (30g)
5 linguri zahar (100g)
3 linguri ulei (30 ml)
esenta vanilie
- caramel
250g zahar
200ml frisca lichida
120g unt
150 g arahide coapte si sarate
- crema
300g crema branza Philadelphia
50g zahar pudra vanilinat
150ml frisca lichida indulcita
- glazura
200g ciocolata
40ml ulei cocos
100g arahide coapte
Instructiuni
- Preparare blat
- Am folosit acelasi blat ca pentru Rulada cu vanilie, asa ca am urmat aceleasi instructiuni.
- Preparare caramel
- Am pus zaharul intr-o cratita pe foc, la foc mic pana s-a topit si caramelizat (atentie sa nu se arda).
- Am adaugat untul si smantana de gatit si am amestecat rapid pana s-au incorporat.
- Am lasat sa fiarba timp de 10 minute si apoi am adaugat arahidele, am dat deoparte sa se raceasca.
- Prepararea cremei
- Am adaugat toate ingredientele in bolul mixerului si am mixat cateva minute pana cand crema s-a intarit.
- Prepararea glazurii
- Am topit ciocolata la fox mic impreuna cu uleiul de cocos.
- Am luat de pe foc si am adaugat arahidele maruntite cu un cutit.
- Asamblarea ruladei
- Toate ingredientele trebuie sa fie complet racite inaintea asamblarii.
- Am desfacut usor blatul si am intins caramelul. Peste caramel am adaugat crema si am rulat.
- Am invelit rulada in folie alimentara si am dat-o la frigider pentru cateva ore (ideal de pe o zi pe alta).
- Dupa ce am scos-o din frigider, am turnat glazura si m-am asigurat ca am acoperit toata rulada.
Enjoy!