Aveam in minte sa fac ceva dulce mai light, asa ca dupa sala, dar in final smantana si dulceata m-au corupt π . Aceste mini-gogosi cu ricotta se aseamana cu traditionalii papanasi, dar un pic mai buni datorita ricottei. Sau poate asa mi se pare mie dat fiind faptul ca sunt o ricotta addict π .
Se prepara foarte usor, cam in 30 de minute e gata totul, inclusiv prajitul gogosilor. In cazul in care aveti o tigaie foarte mare, timpul de preparare se reduce si mai mult.
Ies cam 15 gogosi din urmatoarele ingrediente:
– o cutie de Ricotta de 250g
– 2 oua
– 2 linguri faina
– 1 lingura rasa zahar brun
– 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie (cred ca merge foarte bine esenta de vanilie, dar eu nu aveam)
– 1/2 lingurita bicarbonat
Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca cu o lingura. Aluatul trebuie sa fie destul de moale, dar nu cat sa curga. Se ia din aluat cu lingura si se transfera in tigaia cu ulei in care se prajesc gogoselele pe ambele parti. Se fac destul de repede, 2-3 minute pe fiecare parte.
Merg foarte bine cu smantana si dulceata, eu am avut dulceata de fragi facuta de mama. Yum!
Enjoy!
Excelente gogoselele. Am facut si eu, le-au devorat toti din casa.
Ma bucur tare mult, Iuli!