Salamul de biscuiti a fost unul dintre cele mai populare deserturi ale copilariei. Era ieftin, se facea rapid si puteam contribui toti la prepararea lui, astfel ca tot procesul devenea unul distractiv.
Am promis de ceva timp ca o sa fac salam de biscuiti pentru niste prieteni si uite ca in sfarsit i-a venit randul. Better late than never, nu-i asa? 😉 .
Partea faina e ca nu exista cantitati fixe, iar ingredientele se pot inlocui in functie de preferinte, asa ca feel free sa modificati reteta dupa bunul plac.
– 350g biscuiti populari
– 300g rahat asortat
– 200g nuci
– 4 linguri cacao
– 1 cana zahar
– 1+1/2 cana lapte (se poate inlocui cu apa)
– 1/2 pachet unt
– 2 linguri esenta rom
– un praf de sare
– optional, nuca de cocos pentru decor
Am rupt biscuitii intr-un bol incapator. Apoi am adaugat rahatul taiat bucati mici si nucile taiate grosier.
Intr-o cratita am amestecat zaharul si cacaoa, si am adaugat putin cate putin laptele, incat sa nu se formeze cocoloase. Am lasat la fiert cam jumatate de ora, la foc mic. Dupa ce am stins focul, am adaugat untul, esenta de rom si un praf de sare, si am lasat siropul sa se raceasca putin.
Am turnat siropul peste amestecul de biscuiti, rahat si nuci, am amestecat bine si am lasat compozitia sa se “odihneasca” 10 minute, cat sa patrunda siropul in biscuiti.
Am presarat fulgi de nuca de cocos pe folie alimentara, am adaugat compozitia si am rulat usor. Au iesit doua rulouri de aproximativ 25-30cm lungime.
Le-am dat la frigider si le-am taiat a doua zi felii.
Enjoy!