Am facut salata asta de vinete zilele trecute si a avut un mare succes. A fost prima data cand am adaugat ardei copt in salata (multumesc mama pentru sfat 😉 ) si rezultatul a fost surprinzator de gustos. Am refacut reteta si am decis sa o postez si aici, ca stiu ca sunt deja doritori sa o incerce 😀 .
Am folosit urmatoarele:
– 2 vinete de marime medie
– 2 ardei capia mari
– o ceapa de marime medie
– aprox. 4-5 linguri de ulei
– sare dupa gust
Am spalat vinetele si ardeii, le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptorul setat la functia de grill si temperatura de 250°C.
(Daca aveti aragaz / plita pe gaz puteti coace legumele direct pe foc, e mai simplu si mai rapid.)
In timpul coacerii, am intors legumele de pe o parte pe alta, sa se coaca uniform.
Tip: Intepati vinetele cu o scobitoare din loc in loc inainte de a le baga in cuptor, pentru a nu avea un mini-infarct ca mine (A “explodat” o vanata in timp ce se cocea si am fost la un pas de un atac de panica 😀 ).
Ardeii au fost gata in 20 de minute. I-am scos si i-am pus intr-un bol cu apa rece. Vinetele au mai stat 20 de minute in plus fata de ardei, le-am scos si le-am pus in acelasi bol cu apa.
Am lasat legumele sa se raceasca, apoi le-am curatat de coaja si cotoare, iar pe ardei i-am curatat si de seminte.
Le-am pus intr-o sita la scurs pentru cateva minute,
apoi le-am tocat impreuna.
Am curatat si spalat ceapa, si am dat-o prin razatoarea mica.
Am pus intr-un bol vanata tocata, ceapa data prin razatoare, sare si ulei si am amestecat cu o lingura de lemn 1-2 minute.
Enjoy!
Hmmm ce bine suna si asa cu ardei copi. Am incercat o reteta cu naut, dar o testez si varianta asta cu ardei.
Multumesc! te astept cu o parere dupa ce testezi reteta! 🙂