Cum sezonul visinelor si al cireselor se apropie cu pasi repezi de final, profit de moment pentru a-mi satisface toate dorintele culinare pe care mi le-am propus in aceasta vara. Si una din dorinte era sa fac muffins sau cupcakes cu aceste minunate fructe. Asa ca m-am apucat de treaba si a iesit asta:
Asadar, pentru 12 cupcakes veti avea nevoie de:
Compozitia 1:
– 5 albusuri + 3 galbenusuri
– 4 linguri de zahar
– 2 linguri nutella
– 8 linguri faina
– 1 plic praf de copt
Compozitia 2:
– 100 gr crema de branza
– 2 galbenusuri
– 1 lingurita zahar
– cateva visine fara samburi, taiate pe jumatate
Compozitia 3:
– 100 gr crema de branza
– 100 ml frisca lichida indulcita
1. Pentru prima compozitie – albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza pana zaharul se topeste. Separat se bat galbenusurile impreuna cu nutella. Se adauga peste albusuri impreuna cu faina si praful de copt si se mixeaza pana se incorporeaza toata faina.
2. Pentru a doua compozitie – se bat galbenusurile impreuna cu branza si zaharul pana zaharul se topeste.
3. Se imparte aluatul din prima compozitie in formele pentru briose astfel incat sa mai ramana aproximativ cate o lingurita de aluat pentru fiecare forma pentru final.
4. Peste aluat se adauga 4-5 bucati de visine.
5. Deasupra se adauga cate o lingurita din compozitia a doua, cea cu branza si galbenusuri.
6. La final se adauga inca o lingurita de aluat din prima compozitie, cea cu nutella.
7. Se dau briosele la cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius, timp de aproximativ 25 de minute (se face testul cu scobitoarea).
8. Intre timp se mixeaza ultima compozitie, cea cu branza si frisca si se da la frigider.
9. Cand briosele s-au racit, se adauga ultima compozitie deasupra si se orneaza dupa preferinta.
Dupa multitudinea de pasi pare a fi o reteta complicata, dar nu este deloc asa. Reteta se poate adapta dupa gusturile fiecaruia si sunt convinsa ca oricum ar fi, rezultatul final va iesi delicios 😉 .
Enjoy!
Si uite-asa asa am mai castigat un “te iubesc” de la ala micu’! Multu’ pt reteta!
Haha! Nu pot sa cred! Inseamna ca au fost foarte bune de le-a bagat la categoria “te iubesc” alaturi de sarmale si zacusca :D.