Pastele cu sos rosu nu sunt preferatele mele, dar pentru nu stiu care motiv ii plac lui le husband. Si pentru asta il rasfat cu cate o portie o data la 2-3 luni π .
Bineinteles ca de fiecare data fac alta combinatie de legume, ca asta e tot farmecul, sa folosesc ce am la indemana.
Asadar, pentru o portie mare de paste aveti nevoie de:
– 2-3 “bulgari” de tagliatelle Barilla
– o jumatate de ardei gras
– un fir de ceapa verde
– 4-5Β ciuperci champignon
– 3-4 linguri sos de rosii
– 2 felii de muschi file (optional)
– sare dupa gust
– cateva bucati de ardei iute (optional)
– o lingura ulei de masline
1. Pastele se pun la fiert conform intructiunilor de pe ambalaj.
2. Intr-o tigaie se caleste carnea taiata bucati mici, intr-o lingura de ulei de masline.
3. Legumele se taie dupa preferinta si se adauga in tigaie peste carne. Se lasa la calit cateva minute (5-10 minute).
4. La sfarsit se adauga sosul de rosii si se condimenteaza dupa gust. Se mai lasa pe foc 2-3 minute.
5. Dupa ce pastele se fierb, se pun la scurs intr-o sita. Dupa ce se scurg se transfera intr-o farfurie/bol si se adauga sosul deasupra.
Enjoy!