Dupa ce Andreea (stie ea 😉 ) a postat pe Facebook o poza cu cel mai fain cheesecake pe care il vazusem, aproape ca n-am dormit toata noaptea de pofta. Daca as fi avut ingredientele necesare in frigider, cred ca m-as fi apucat de preparat cheesecake-ul la 10 seara.
De fapt puteti vedea si singuri ce delicios arata 🙂 (merci Andreea ca mi-ai dat voie sa-ti fur poza):
Ei bine, dupa cateva zile mi-am luat ingredientele necesare, dar cu gandul la a reduce numarul caloriilor, bineinteles ca m-am abatut cu totul de la reteta 😀 si a iesit altceva. Tot bun si gustos si savurat rapid, dar nu ca si desert ci mai degraba ca mic-dejun 🙂 .
Pentru o tava mica, mica (18cm x 18cm):
Blat
– 2 oua
– 3 lingurite cu varf de praf de proteine
– 1 lingurita cu varf de faina
– 1 lingurita zahar brun
Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul si se mai bat cateva minute pana acesta se topeste. Se adauga galbenusurile, praful de proteine si faina si se mixeaza cateva secunde la viteza mica pana cand se incorporeaza toate ingredientele. Compozitia se toarna in tava si se da la copt timp de 10-12 minute. Cand este gata, blatul are textura unei bezele.
Crema de branza
– 500g branza dietetica de vaci (0.1%)
– 1 ou
– 3 plicuri zahar vanilat
Se mixeaza toate ingredientele, se adauga peste blat si se da din nou la copt timp de 15-20 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Pentru topping am folosit
– 450g fructe de padure
– 1 plic de gelatina
– 1 lingura de zahar brun
Gelatina se pune intr-un pahar cu apa la hidratat. Fructele se pun pe foc impreuna cu zaharul, avand grija sa nu fiarba. Se iau de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se toarna peste branza si se da la frigider timp de aproximativ o ora, pana se intareste gelatina.
Enjoy!